(VIDEO) ZAHVALNOST ZA PODRŠKU NA REFERENDUMU: Stevo Selak pozlatio Putinov kip u Banjaluci!
Foto: Printscreen Twitter

OBOŽAVA RUSKOG PREDSEDNIKA

(VIDEO) ZAHVALNOST ZA PODRŠKU NA REFERENDUMU: Stevo Selak pozlatio Putinov kip u Banjaluci!

Bosna i Hercegovina -

Zbog ruske podrške nedavno održanom referendumu o 9. januaru, Danu Republike Srpske, Stevo Selak iz Banjaluke se odužio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

"Ovaj kip od gline, čije pravljenje sam završio polovinom godine, sada je plastificiran i obojen bakarnom bojom. Neki kažu i da sam ga pozlatio. A kako i ne bi kada je jedino Putin podržao ovaj naš referendum kao jedno od glavnih obeležja demokratije", kaže Selak za SrpskaCafe i dodaje da je Putinu povećao glavu za oko dva milimetra.

Tako kip postavljen u Stevinom dvorištu u banjalučkom naselju Paprikovac još više privlači pažnju prolaznika, a Selak je ovih dana završio i skulpturu grčkog filozofa Sokrata u prirodnoj veličini.

"Sokrata sam pravio mesec dana i konačno sam ga napravio, jer nosim nadimak po tom filozofu. Mislim da sam sada kompletno završio sve kipove, plastificirao ih, zaštitio od pucanja i prefarbao. Ovo sada neverovatno dobro izgleda", tvrdi on.

On podseća da je Putina zbog ljubavi prema Rusiji pravio osam meseci i potrošio oko 200 kilograma gline.

Stevo, pored Sokrata i Putina, u dvorištu ima još dva kipa – sina Mateja i sebe, a namerava da u budućnosti izvaja i svoje roditelje.

Poznat je u Banjaluci i po svojim ispovestima o tome kako je preživeo tri kliničke smrti i dva opasna tumora na unutrašnjim organima. O tome je pisao u svojoj "Knjizi života", koja je prevedena na nekoliko svetskih jezika, a čita se i u Rusiji.

(Srpska Cafe)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track