Najnovije vesti

UHAPŠEN TOKOM PUČA: Samed Nadarević, student iz Cazina, više od dva meseca u pitvoru u Turskoj
Foto: AP

Boravio u Gulenovoj kući

UHAPŠEN TOKOM PUČA: Samed Nadarević, student iz Cazina, više od dva meseca u pitvoru u Turskoj

Bosna i Hercegovina

Student iz Cazina Samed Nadarević, koji je uhapšen 25. jula ove godine u Turskoj tokom državnog udara, još uvek se nalazi u pritvoru u ovoj zemlji.

Prema rečima generalnog konzula BiH u Turskoj, Adija Durmića, Nadarević je uhapšen 25. jula 2016. pod optužbom da je boravio u kući koja pripada Organizaciji Fetulaha Gulena, koji je kao protivnik vlasti Erdogana optužen da je inciijator pobune u Turskoj.

U ponedeljak su, kako navodi u Generalnom kozulatu BiH u Turskoj, poslali još jedan zahtev tužilaštvu u kome se traži da se kaže šta je tačno urađeno po pitanju Nadarevića i da li je podignuta optužnica. Uvođenjem vanrednog stanja u Turskoj produženo je i vreme koje osoba može da provede u pritvoru.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"Nažalost, još nikakav odgovor nismo dobili. Pokušavamo konstantno da stupimo u kontakt sa tužilaštvom, međutim još uvek nema nikakvog odgovora", rekao je konzul.

Nadarević se nalazi u zatvoru u Silivri, gde ga je konzul posetio pre dvadesetak dana. Durmić kaže da je Nadarević u dobrom stanju, ali da ni on nema nikakvih dodatnih informacija. Mladić je već dva puta izlazio pred sudiju, kada mu je produžen pritvor, ali informacija o optužnici još uvek nema.

"Naše institucije su upoznate sa ovim slučajem, pokušavamo na sve moguće načine da pomognemo našem građanu koliko možemo mi u okviru našeg diplomatsko-konzularnog posla", kaže Durmić i dodaje da je Nadareviću odneo novac koji su mu roditelji poslali i nešto odeće koju je sam kupio.

Nadarević je, prema informacijama kojima raspolaže konzul Durmić, jedini BiH državljanin koji je uhapšen posle državnog udara.

BiH konzul dodaje da se Nadarević oseća dobro i da se nada kako će celi slučaj biti okončan uskoro.

Porodica Nadarević nije želela da komentariše celi slučaj, a konzul Durmić je potvrdio za da su u stalnom kontaktu kao i da je o celom slučaju obavešteno i Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

(Klix.ba)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...