GRUJIČIĆ: Izetbegovićeva inicijativa za poništavanje izbora u Srebrenici je politička manipulacija
Foto: Printscreen YouTube

Providan zahtev

GRUJIČIĆ: Izetbegovićeva inicijativa za poništavanje izbora u Srebrenici je politička manipulacija

Bosna i Hercegovina -

Zajednički srpski kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić izajvio je sinoć da su izbori u toj opšštini sprovedeni po zakonu i da inicijativa za ponišštenje izbora nema zakonsko uporiššte već je reč o političkoj manipulaciji.

"Vidim da će to ostati samo na inicijativi. S obzirom na to da imamo zadužženu opšštinsku izbornu komisiju, koja je bila tu da sprovodi izbore, mislim da Bakir Izetbegović nema pravo da se mešša u taj izborni proces. Sa lica mesta te večeri, a ni sutradan, nije stigla nijedna pritužžba, što samo potvrđuje činjenicu da je sve bilo regularno i da su izbori sprovedeni onako kako je zakon to propisao", rekao je Grujičić u intervjuu za RTS.

IZETBEGOVIĆ POBESNEO: Bakir traži poništavanje izbora u Srebrenici!

On je dodao da su mu i neki bošnjački političari čestitaju na pobedi.

"Normalno se ponaššaju, sa komentarom da bi trebalo ššto pre sesti i krenuti u dogovor koji će da gradi kuću. Dakle, svi su svesni činjenice da moramo da žživimo jedni sa drugima, ali u nekom drugom ambijentu, a ne kao što je to bilo do sada", kaže Grujičić. Za izjavu njegovog protivkandidata Ćamila Durakovića da je katastrofa ako Srbin bude načelnik opšštine Srebrenica, Grujičić kaže da je ravna rasizmu.

CIK BIH: Mladen Grujičić u Srebrenici osvojio 63,82 odsto glasova!

"Višše puta je gospodin Duraković pokazao da Srbi nisu dobrodoššli u Srebrenicu i da ima taj određen stav prema srpskom narodu, tako da je on bio samo načelnik jednog dela građana Srebrenice, i ta politika je njega dovela do gubitka vlasti", rekao je Grujičić.

Upitan kakav odnos će on i njegova buduća administracija imati prema 11. julu i da li Boššnjaci mogu očekivati da će se tada održžavati komemoracija na isti način kao što je to bilo za vreme njegovog prethodnika, Grujičić kaže: "Ja uvažžavam svaku žžrtvu i biću načelnik svih građana Srebrenice. Taj datum će se obeležžavati kao i do sada, naravno, uz pomoć opšštine. Memorijalni centar ima svoje strukture, ima svog direktora i odbor, ima sve one organe koji bi bili relevantni i koji mogu da organizuju obeležžavanje 11. jula. Opšština će biti tu da im pomogne u svakom smislu i ja tu uopššte ne vidim problem."

Dosadašnji gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković neće da se pomiri s tim da je izgubio (Foto: Beta)
Dosadašnji gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković neće da se pomiri s tim da je izgubio (Foto: Beta)

"Smatram da ne treba nijedan Boššnjak da vidi problem u tome što je Srbin načelnik opšštine. Imali smo 17 godina Boššnjaka načelnika, videli smo da nije dobro ovde ni Boššnjacima ni Srbima, da su se svi raseljavali i vreme je da sad krenemo u neku drugu priču koja će doprineti da ljudi koji ovde čžive ostanu i da stvorimo bolje uslove kako bi neko požčeleo da se vrati", istakao je Grujičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track