POČAST ZA SELMU I EDITU: Zastave na pola koplja ispred sarajevskih fakulteta
Foto: Klix.ba/ Nedim Grabovica

Dan žalosti

POČAST ZA SELMU I EDITU: Zastave na pola koplja ispred sarajevskih fakulteta

Bosna i Hercegovina -

U znak sećanja i u duhu odavanja počasti poginulim studentkinjama, sarajevski fakulteti članovi UNSA, jutros su pred svojim ulazima i na fasadama istakli državnu zastavu na pola koplja.

Kao što je i najavljeno, sreda i četvrtak proglašeni su za dane žalosti na Univerzitetu u Sarajevu. Na svim fakultetima UNSA zastave će u tom periodu biti spuštene na pola koplja, a knjiga žalosti je otvorena na Filozofskom fakultetu, odlučeno je u utorak na vanrednoj sjednici Senata UNSA.

Takođe, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu predložio je da prva predavanja na svim fakultetima počnu minutom ćutnje i odavanjem počasti poginulim studentkinjama.

Delegacije Univerziteta u Sarajevu i Filozofskog fakulteta prisustvovaće dženazama Selmi Agić iz Bugojna i Editi Malkoč iz Bosanske Krupe.

Podsećamo, Selma i Edita, studentkinje Psihologije na Filozofskom fakultetu UNSA, poginule su 10. oktobra pošto ih je na pešačkom prelazu ispred Zemaljskog muzeja BiH, u ulici Zmaja od Bosne, udario crni "golf VI". Vozač Sanjin Sefić je pobegao sa mesta tragedije, a devet sati posle toga uspeo je i da izađe iz BiH.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track