ISPOVEST RODITELJA KOJIMA SU POKUŠALI DA OTMU ĆERKU U BIH: Rekli su joj da neće više videti porodicu
Foto: Printscreen Avaz.ba

zastrašujuće

ISPOVEST RODITELJA KOJIMA SU POKUŠALI DA OTMU ĆERKU U BIH: Rekli su joj da neće više videti porodicu

Bosna i Hercegovina -

ZENICA - Zbog prijave otmice koja se dogodila u petak u Tetovu kod Zenice, cela BiH javnost je na nogama.

Dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i dalje traje istraga, koja je trenutno fokusirana na tačnost navoda prijave pokušaja otmice, reporter “Dnevnog avaza” posetio je porodicu devojčice koja tvrdi da je njihova ćerka pobegla otmičarima!

Uplakani roditelji, braća, komšije i vidno zabrinuti roditelji druge dece koja idu zajedno u školu s devojčicom dočekali su nas u porodičnoj kući. Otac Kemal Dilaver i majka Nura u trenutku naše posete upravo su se vratili s ispitivanja u policiji, i kažu da razmišljaju da prestanu da odlaze na njih. "Konstantno idemo u policiju. Na dan pokušaja otmice tamo smo proveli ceo dan, a išli smo i danas, gde smo proveli sate", kažu roditelji.

Dešavanja u vezi s pokušajem otmice posebno su ih pogodila, zbog čega, kako kažu, preživljavaju pakao. Majka Nura tvrdi da policija pokušava da nagovori njihovu kćerku da prizna kako je sve izmislila i da je reč o farsi kako bi slučaj bio zataškan.

"U policiji ovo žele da zataškaju, i da ispadne kako je moje dete sve ovo izmislilo. Hoće da prikažu da je sve ovo njena mašta kako ne bi išla na nastavu", kaže nam Nura, majka devojčice.Posebno su ogorčeni što je njihovo dete na dan prijave pokušaja otmice doživelo prave traume, jer je, kako tvrde, ispitivanje u pojedinim trenucima vršeno i bez prisustva psihologa.

"Moje dete je doživelo pravu torturu, vršili su pritisak da prizna kako je sve laž, padalo mi je dete u nesvest", priča nam vidno potreseni otac Kemal.

Majka ističe da je njena kćerka bila u šoku kada ih je nazvala i saopštila šta se dogodilo."Vrištala je na telefon. Nisam je odmah razumela šta mi govori. Zatim je histerično govorila da je kombi oteo", prepričava plačući majka Nura. Majka devojčice ispričala je ono što im je ispričala ćerka.

"Kada je izašla iz autobusa u Tetovu, krenula je prema školi. Tu su je uhvatile dve nepoznate osobe. Kada je htela da zove u pomoć, otmičari su joj začepili usta. Rekli su joj da više nikada neće videti svoju porodicu", prepričava nam kroz suze majka Nura.

Potom su otmičari, zaustavili kombi jer su navodno hteli da otmu još jednu devojčicu. U tom trenutku njihova ćerka je uspela da pobegne iz kombija i sakrije se iza obližnjeg zidića. Roditelji kažu da njihovo dete nije ni reklo da je videlo kako drugu devojčicu ubacuju u kombi.

"Kada se sakrila iza zidića, više nije videla šta se dalje dešavalo. Ona je pričala ono što se njoj dogodilo, o njenom pokušaju otmice, nije tvrdila da je videla otmicu druge devojčice, nego da je videla da su krenuli prema njoj, kada je i istrčala iz kombija", kaže otac Kemal.

Zbog čitave situacije otac kaže da neće više neće slati svoju kćerku u tetovsku školu i da će je voziti u Zenicu." Dete je preživelo traume. Sigurni smo da će, ako je vratimo u školu, biti izložena provokacijama", kažu roditelji.Posebno ih pogađa što na spornoj lokaciji gde se sve odigralo nekoliko kuća ima kamere, ali da niko ne želi da ustupiti snimak sa videonadzora. ngažiranje advokata

" Zašto nam se ne pokaže snimak? Zar mi kao roditelji ne bismo trebali da pregledamo te snimke? Zašto ih kriju? Zidić iza kojeg se sakrila također je pokriven kamerom, što kriju snimak" pitaju se roditelji.

I dok još traje cela farsa oko ovog slučaja, roditelji su istrajni da istina izađe na videlo. Zbog svega što se događa, planiraju angažuju i advokata kako bi pravda bila zadovoljena i saznala prava istina.

Pametno i odgovorno deteHasiba Skomorac, učiteljica devojčice, ima samo reči hvale za svoju nekadašnju učenicu."Nikada nije bila sklona izmišljanju, naprotiv. Odlična je učenica, koja se družila s takvom decom. Znam da je kao dete veoma osetljiva, mislim da ju je sve ovo pogodilo. Pametno i odgovorno dete, znala je da proceni situaciju šta je dobro, a šta ne, bila je disciplinovana", kaže nam njena učiteljica Skomorac.U Osnovnoj školi “Hasan Kikić” u Tetovu zbog svih dešavanja planiraju da pojačaju već postojeće dežurstvo nastavnika."Mi ćemo obnoviti ono što je škola već radila, a to je zahtev prema MUP-u za patrolom. Nemamo nadzorne kamere, ali moguće je da i to osiguramo u narednom periodu",– najavila je Hasna Alihodžić, direktorica škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track