HAPŠENJA U BIH: Privedeno 10 osoba zbog zločina nad Srbima u Orašju!
Foto: Reuters

osumnjičeni predati tužilaštvu

HAPŠENJA U BIH: Privedeno 10 osoba zbog zločina nad Srbima u Orašju!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine uhapsili su, po nalogu Tužilaštva BiH, deset osoba osumnjičenih za ratni zločin prptiv čovečnosti počinjen nad Srbima.

Slobode su lišeni Đuro Matuzović (64), Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (47) i Stijepo Djurić (51).

Navedeni osumnjičeni se terete da su kao pripadnici struktura bivšeg Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju, Vojne policije HVO-a i policijskih struktura, kao i stražara u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti s područja Orašja i okolnih mesta od aprila 1992. do jula 1993. godine.

Osumnjičeni se terete za kazneno delo zločina protiv čovečnosti. Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati, nakon čega će doneti odluku o daljem postupanju u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, navodi Fena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track