(VIDEO) DODIK U PEKINGU: Postignut sporazum o izgradnji bolnice u Doboju
Foto: Printscreen YT/ RTRS

Višednevna poseta Kini

(VIDEO) DODIK U PEKINGU: Postignut sporazum o izgradnji bolnice u Doboju

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar zdravlja Srpske Dragan Bogdanić sa generalnim direktorom kompanije Sinofarm potpisali su Sporazum o izgradnji nove bolnice u Doboju.

Kompanija Sinofarm će bolnicu u Doboju graditi po principu ključ u ruke, od opremanja do obuke kadrova.

Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao da će površina bolnice biti od 18.000 do 20.000 kvadrata i da bi Sinafarm projektovao, dizajnirao i opremio bolicu, kao i edukovao zrdravestvene radnike.

"Razgovarali smo i o drugim projektima u zdravstvu, rekonstrukciji drugih bolnica, rehabilitacionih centara, banja, kao i saradnji u oblasti farmaceutske industrije. Otvorena su vrata saradnje za koju se nadam da će biti dugotrajna i uspješna", istakao je ministar Bogdanić.

Direktor Sinofarma Li Kan je naglasio da je to snažna kompanija i da je uveren u uspešnu saradnju.

"Razgovarali smo da u budućnosti proširimo kompletan lanac proizvodnje u Srpskoj, korak po korak", poručio je Li Kan.

"Ovo je jedan od prvih projekata saradnje sa ovom kompanijom koja će na tržištu Republike Srpske biti prisutna u izgradnji i revitalizaciji čitavog zdravstvenog sistema, a isto tako i moguće izgradnje pogona za proizvodnju lekova i opreme", rekao je predsednik Srpske Milorad Dodik.

"Početak radova u Doboju je odlična pozivnica za dolazak u Srpsku generalnom direktoru kompanije", rekao je Dodik, uputivši tako pozivnicu Li Kanu.

(RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track