JEDNOMESEČNI PRITVOR ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Uhapšenima u akciji Pravda predložena kazna
Foto: Klix.ba/ Nedim Grabovica

Raspisana poternica za Delimustafićevim bratom

JEDNOMESEČNI PRITVOR ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Uhapšenima u akciji Pravda predložena kazna

Bosna i Hercegovina -

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo su predložili Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenim u akciji "Pravda" Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Suadi Hadžić i Samiri Skorupan, potvrdila je za portparolka tužilaštva KS Azra Bavčić.

Istovremeno, osumnjičenoj Lejli Fazlagić, Zoranu Lončaru i Mirsadu Delimustafiću je predloženo određivanje pritvora i raspisivanje poternice budući da se nalaze u bekstvu.

Mere zabrane su predložene za osam osumnjičenih, dok će Nihad Druškić biti pušten na slobodu.

Mere zabrane su predložene za Edinu Mutevelić, Emira Karaču, Peru Vukovića, Hajrudina Omerbegovića, Muhameda Hadžiomerovića, Kemu Kapura, Edina Banovića i Muamera Pitu.

Podsećamo, ranije su iz Tužilaštva KS saopštili da se akcija "Pravda" nastavlja i da se u okviru iste očekuje hapšenje još nekoliko osoba koje se dovode u vezu s navedenom organizovanom grupom.

U petak, 11. novembra na području Bosne i Hercegovine je uhapšeno ukupno 15 osoba koje se sumnjiče za krivično delo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim delima zloupotreba položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Na području BiH i Hrvatske policijski službenici su u petak vršili pretrese na više od 60 lokacija. Tužilaštvo KS je u ovom predmetu istražne radnje sprovodilo u koordinaciji sa Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Hrvatske (USKOK), a značajna saradnja ostvarena je i sa Upravom za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obaveštajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

(Klix.ba)

AKCIJA PRAVDA: Alija Delimustafić saslušan u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu

UHAPŠEN ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA I KORUPCIJE: Alija Delimustafić priveden u prostorije FUP

ZAJEDNIČKA AKCIJA: U BiH uhapšen bivši pratilac Alije Izetbegovića zbog organizovanog kriminala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track