UPUCAN ISPRED KUĆE: Ubijen oficir BIH, ubica uhapšen
Foto: Ap 22 12 2015

Istraga u toku

UPUCAN ISPRED KUĆE: Ubijen oficir BIH, ubica uhapšen

Bosna i Hercegovina -

Tridesetšestogodišnji muškarac B. H. je uhapšen zbog ubistva oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) Seada Durakovića iz Bihaća, potvrdila je PR Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) Snežana Galić.

B. H. je uhapšen nedugo nakon ubistva, a kako je kazala Galić za Klix.ba, može se dovesti u vezu s počinjenim krivičnim delom.

Duraković je ubijen sinoć u 21:20 sati u pucnjavi u Bihaću. Građani su nakon pucnjave u ulici Skendera Kulenovića obavestili policiju, a sve patrole su odmah poslate na mesto događaja. Policija je stigavši tamo pronašla telo Durakovića a motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protivzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u OSBiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će ih zaposliti kao oficire i vojnike u OSBiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track