ZBOG JEDNE POLITIČKE IZJAVE: Mladen Ivanić saslušan u svojstvu osumnjičenog i pomagača!
Foto: RTRS

Saslušanje

ZBOG JEDNE POLITIČKE IZJAVE: Mladen Ivanić saslušan u svojstvu osumnjičenog i pomagača!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić saslušan je danas u Tužilaštvo BiH u svojstvu osumnjičenog u predmetu za krivično delo neizvršavanja odluke Ustavnog suda

Ivanić je u Tužilaštvu BiH saslušavan nepunih pola sata, preneli su mediji.

Posle saslušanja izjavio je da je iskaz dao zbog "jedne političke izjave" ne precizirajući o kakvoj je izjavi reč. Kazao je da ima svoje mišljenje o celom procesu, ne želeći, međutim, da iznosi i detalje.

"Ja sam pozvan da dam, u svojstvu osumnjičenog, komentar jedne političke izjave i smatrao sam da političke izjave ne treba da komentarišem, jer sam osumnjičen u svojstvu pomagača. Ja političke izjave smatram političkim izjavama i zato nisam iznosio nikakvu odbranu i nisam hteo da to komentarišem", kazao je Ivanić.

VLADA SRPSKE: Premijerka nije dobila poziv Tužilaštva BiH

Tužilaštvo BiH ranije je, osim Ivaniću, uputilo pozive za saslušanje Željki Cvijanović, premijerki Republike Srpske i Mirku Šaroviću, ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Cvijanović se juče nije pojavila na saslušanju zbog toga što dostavnica poziva za premijerku Cvijanović nije uredno iskazana, pa je upućen novi poziv. Oni će takođe biti ispitani u svojstvu osumnjičenih u predmetu za krivično delo neizvršenja odluke Ustavnog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track