AL DŽAZIRA OSUDILA REAKCIJU SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Nećemo dozvoliti da ugrožava naš temeljni princip
Foto: Youtube Screenshot/TVSA.ba

Oglasili se saopštenjem

AL DŽAZIRA OSUDILA REAKCIJU SEBIJE IZETBEGOVIĆ: Nećemo dozvoliti da ugrožava naš temeljni princip

Bosna i Hercegovina -

Al Džazira Balkans osudila je današnju reakciju dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorke Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prema novinarki te medijske kuće Nataši Kovačev, kao i drugim novinarima koji su prisustvovali pres konferenciji na KCUS.

Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH, napravila je skandal kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, nakon što joj je novinarka Al Džazire Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz ove zdravstene institucije.

"Kao regionalna TV kuća, Al Džazira Balkans poštuje i neguje punu jezičku ravnopravnost, te nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u pitanje i ugrozi taj naš temeljni princip", navodi se u saopštenju.

"Reporteri Al Džazire iz svih regionalnih centara, kao i svi sagovornici iz svih zemalja regiona Balkana - slobodno govore, na svojim maternjim jezicima i nastaviće izveštavati i govoriti za našu kuću bez ikakvih, pa ni jezičkih, uslovljavanja. Al Džazira Balkans će nastaviti da postavlja pitanja, istražuje i informiše javnost, poštujući najviše novinarske standarde i etički kodeks globalne mreže Al Jazeera Media Network", piše u saopštenju.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track