MAJKA ODBEGLE MISICE SLOBODANKE TOŠIĆ: Moja ćerka je NEVINA i nikada se neće predati!
Foto: Facebook Printscreen

TVRDI DA JE LAŽNO OPTUŽENA

MAJKA ODBEGLE MISICE SLOBODANKE TOŠIĆ: Moja ćerka je NEVINA i nikada se neće predati!

Bosna i Hercegovina -

Majka manekenke Slobodanke Bobe Tošić (30), koja je pravosnažno osuđena na dve i po godine zatvora zbog saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala tvrdi da je njena ćerka nevina i da se nikada neće predati.

"Nema šanse da će se ona preda. Nema predaje! Slobodanka se neće vratiti u Bosnu", izjavila je Jadranka Tošić iz kuće u Han Pijesku gde je njena kćerka bila u kućnom pritvoru.Tošić se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza, koji služi devetogodišnju zatvorsku kaznu u Beogradu zbog ubistva i pljačke.

Sud BiH je Slobodanku Bobu Tošić 2. marta prošle godine osudio na dve i po godine zatvora zbog toga sto je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 13. aprila 2006. godine.

Boba je kaznu izdržavala u olakšavajućim okolnostima, u kućnom pritvoru u Han Pijesku, odakle je navodno i pobegla. Za Tošić je potom raspisana Interpolova poternica.

Jadranka Tošić kaže da njena kćerka nije begunac.

"Ne, ona nije begunac. Otišla je u Srbiju jer je izgubila poverenja u pravosudni sistem BiH", dodala je majka Jadranka i napomenula da njena ćerka nije prekršila uslove kućnog pritvora.

"Bilo joj je dopušteno da se kreće po istočnoj Bosni. Kada su je lažno optužili, znali smo da mora da ode u Srbiju, kako bi se zaštitila. Moja kćerka se ne krije, ali je umorna od svega ovoga. Oseća se bespomoćnom", dodala je Jadranka te kazala kako Slobodanka nije bila deo bande Darka Eleza.

"Ti ljudi su je poznavali, jer je bila popularna. Ali ona nije radila za njih, nije bila deo bande. Ona nije kriminalac. Kako to da ne znaju ko je ubio Đorđa Ždralu, a znaju da je moja kćerka pomagala. To je sumnjivo, zar ne?! Ona je žrtva ovog procesa", istakla je majka Slobodanke Tošić.

Jadranka dodaje da je ceela porodica, otac Goran i sestra Sanja Tošić, koja je dobra kikboksera, bezrezervno uz Slobodanku.

"Nadamo se da će se sve ovo brzo okončati sa srećnim krajem. Samo želim da se moja ćerka vrati kući i da opet ima svoj život", dodala je Jadranka.

Vlado Adamović, advokat Slobodanke Tošićnavodi da se Slobodanka krije na nepoznatoj adresi u Srbiji dok on pokušava da pred Ustavnim sudom BiH dokaže da je svedok optužbe u njenom slučaju nepouzdan.

"To je proces koji bi mogao da potraje tri godine", istakao je Adamović.

(dailymail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track