GADAFIJEV UBICA NAPOKON OSUĐEN: Čeka ga 11 godina robije!
Foto: Saša Urošev/Ilustracija

Okončana istraga

GADAFIJEV UBICA NAPOKON OSUĐEN: Čeka ga 11 godina robije!

Bosna i Hercegovina -

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv Hasiba Mujkanovića (64) iz Maoče kod Brčkog optuženog da je prošle godine u ovom mestu hicima iz nelegalno nabavljenog oružja ubio sugrađanina Ramu Levića zvanog (70) Gadafi.

Po optužnici podignutoj samo tri meseca nakon ubistva izvršenog 12. marta na putu prema susednim Rašljanima, Mujkanović je danas pred Osnovnim sudom u Brčkom osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i jednog meseca.

Njemu su prethodno utvrđene pojedinačne kazne od 11 godina za ubistvo odnosno od dva meseca za neovlaštenu nabavku i držanje pištolja, koji mu je uz izrečenu kaznu presudom trajno oduzet.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je nakon kraće, ali sadržajne istrage, tokom koje je ubrzo utvrđena osnovana sumnja da je Mujkanović ubistvo nad Levićem izvršio hicima iz pištolja marke “Pietro Beretta” kalibra 22 LR, kojeg je ranije neovlašćeno nabavio i držao bez oružnog lista i odobrenja za držanje i nošenje.

Prema rezultatima istrage, ubistvu je kritičnog dana prethodila svađa optuženog i Levića zbog nerešenih imovinskih odnosa, nakon čega je Mujkanović pucao iz pištolja u pravcu Levića s namerom da ga liši života.

Utvrđeno je da su dva od tri ispaljena zrna pogodila Levića u vitalne organe usled čega je došlo do njegovog unutrašnjeg krvarenja i ubrze smrti.

Pored višegodišnje kazne zatvora i mere trajnog oduzimanja predmeta kojim je izvršeno krivično delo, Mujkanoviću je utvrđena obaveza plaćanja troškova postupka i sudskog paušala u iznosu većem od osam hiljada KM.

Osim toga, on će i nakon objave prvostepene presude i dalje ostati u pritvoru zbog ocene da još postoji opasnost da će ponoviti krivično delo i da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda.

Po predlogu Tužilaštva optuženi je inače iz ovih razloga pritvoren odmah nakon hapšenja, kada je još postojala i opasnost da mogao vršiti uticaj na svedoke i ometati krivični postupak.

(radiosarajevo.ba)

BONUS VIDEO:

NAJVEĆE NUKLEARNE KATASTROFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track