FILMSKA PLJAČKA BANKE U BIH: S mitraljezima provalili u banku i zapucali!
Foto: Printscreen Avaz.ba

provala ispred nosa policiji

FILMSKA PLJAČKA BANKE U BIH: S mitraljezima provalili u banku i zapucali!

Bosna i Hercegovina -

DRVAR - Policija BiH traga za najmanje trojicom naoružanih i opasnih razbojnika.

Oni su u petak ujutru prilikom pljačke banke u Drvaru ranili policajca i ukrali oko 150.000 evra (300.000 maraka).Sumnja se da razbojnici nisu s područja Drvara jer je "audi A4" splitskih registracija pronađen zapaljen posle pljačke na prevoju Oštrelj.

Pretpostavlja se da je pljačkaše na mestu gde je zapaljen automobil čekao drugi auto. Pljačkaši su naoružani mitraljezima ušli u banku i naterali radnicu da legnu na pod. Dok su uzimali novac, stigla je i policija. Iz banke su zapucali na patrolu i tom prilikom je ranjen jedan policajac.

Foto printscreen avaz.ba
Foto printscreen avaz.ba

Ispostavilo se da je zapaljeno vozilo ukradeno 27. februara u Livnu. Prema tvrdnjama svedoka, sve je trajalo svega dva minuta, nakon što su tri službenice i obezbeđenje ušli u banku. Razbojnička banda ih je čekala i samo minut posle otvaranja sefova upala za njima.

"Razbili su staklo i povikali: "Pljačka, lezi dole!" Jedna službenica nije se najbolje snašla u tom metežu pa je dobila udarac kundakom puške u vrat i lopaticu. Koliko su napadnuti mogli da vide sa poda, pljačkaši su imali gumene maske. Dvojica su bila unutra, a treći ih je čekao ispred banke.

Pokupili su novac, a tada se ispred poslovnice, verovatno posle pimanja dojave preko tzv. tihog alarma, stigli policajci. Usledio je vatreni obračun, a jedan od policajaca je pogođen iz automatske puške. Policajac je sa prostrelnom ranom stomaka hitno prebačen u splitsku bolnicu.

Uz policiju Livanjskog kantona, u potragu su uključeni i tim Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i Helikopterski servis RS-a. Upravo u tom smeru istrage može se i naslutiti da je razbojnička grupa pobegla u obližnji manji entitet. Pljačka se desila u vreme kad su deca išla u školu, i na svega dvestotinjak metar od policijske stanice. Sve dešavalo kao u kaubojskim filmovima, kažu zaprepašćeni građani.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track