SUSPENDOVANI GLAVNI TUŽILAC TUŽIĆE MEKTIĆA: On iznosi laži, uvrede i bolestan je
Foto: Fonet/Tuzilastvo Za Ratne Zlocine 11 Sept 2014

Teške reči

SUSPENDOVANI GLAVNI TUŽILAC TUŽIĆE MEKTIĆA: On iznosi laži, uvrede i bolestan je

Bosna i Hercegovina -

Suspendovani glavni tužilac Tužilastva Bosne i Hercegovine Goran Salihović uoči jutrošnjeg ročišta pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) najavio je da će tužiti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete.

S obzirom na to da Kancelarija disciplinskog tužioca tereti Salihovića da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku, omogućio vršenje dužnosti tužioca osobama koje za to nisu zakonom ovlaštene, mešao se u postupanje sudije ili tužioca... bivši glavni tužilac kaže kako ništa ne krije i da sve treba biti javno, ali da, kako je kazao, definitivno neće ostati imun na izjave Dragana Mektića.

"Ništa ne krijemo, ali moramo reagovati na izjave Dragana Mektića koji je bolestan. On iznosi laži, neistine i uvrede, bukvalno ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva BiH, želi biti ministar, policajac, a možda i predsednik države. Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava celi sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužiću ga za klevetu, a VSTV mora reagovati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimereni", kazao je Salihović, preneo je portal Kliks.

Optužio je Mektić da je izgubio sve kriterijume te da se , kako tvrdi, "okomio" na mnogo ljudi.

"On vređa Izetbegovića, Dodika, sve redom, a evo sada i mene. Najbolje je da se bavi svojim poslom", izjavio je Salihović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track