(VIDEO) DOKTORKA IZ PAKLA: Zbog lažnih dijagnoza pacijentima u Bihaću vađeni organi!
Foto: Printscreen Facebook:

Istraga u bolnici

(VIDEO) DOKTORKA IZ PAKLA: Zbog lažnih dijagnoza pacijentima u Bihaću vađeni organi!

Bosna i Hercegovina -

Deset pacijenata Odeljenja za patologiju Kantonalne bolnice "Dr Irfan Ljubjankić" ostalo je bez organa pošto su im postavljene pogrešne dijagnoze - a sve odreda ih je potpisala doktorka Nikolina Balaban, koja je sad pod istragom policije.

Bosanskohercegovački mediji preneli su priče o nekoliko slučajeva s pogrešnim dijagnozama, pa tako i slučaj žene kojoj je posle nalaza doktorice Balaban urađena radikalna histerektomija, odnosno odstranjeni su joj materica, jajnici, kao i okolni limfni čvorovi.

Kada je ova žena prošla prvu od pet planiranih hemoterapija i 27 zračenja, stigli su patohistološki nalazi iz Sarajeva koji su pokazali da ona uopšte nije ni imala karcinom! I njen nalaz potpisala je dr Nikolina Balaban. koja je početkom septembra prošle godine iz prijedorske bolnice prešla u bihaćku kantonalnu bolnicu.

"Na osnovu sadržaja članaka objavljenih na portalima, Kantonalno tužilaštvo USK-a dalo je saglasnost ovlašćenim službenim licima MUP-u USK-a za preduzimanje određenih istražnih radnji radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da li u radnjama lekarke Balaban Nikoline ima elemenata krivičnog dela nesavesnog lečenja iz člana 229. KZ FBIH ili nekog drugog krivičnog jela. Istražne radnje u tom predmetu su još u toku, a sprovode se pod nadzorom i rukovođenjem postupajućeg tužioca", kažu u ovom tužilaštvu.

(RadioSarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track