POSLANICI SDS ODLUČNI: Prisustvovaće sednici u Sarajevu ali neće glasati
Foto: Youtube/Printscreen

Kriza u BiH

POSLANICI SDS ODLUČNI: Prisustvovaće sednici u Sarajevu ali neće glasati

Bosna i Hercegovina -

Poslanici SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine prisustvovaće će nastavku 42. sednice ovog zakonodavnog tela, koja je zakazana za 7. mart, ali neće glasati ni za jednu tačku dnevnog reda, kazao je zamenik Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić.

"Poslanici iz Republike Srpske mogu blokirati rad Doma naroda i Predstavničkog doma. Zahtevi za blokadu dolaze od onih koji žele da sruše Dejtonski mirovni sporazum i ustavni poredak. Mi smo uvereni da je to duboko protiv interesa i RS-a i svih naroda u BiH i zato nećemo učestvovati u blokadama, bojkotu i rušenju institucija da ne bismo išli na ruku onima koji žele proizvesti krizu. Učestvovaćemo na sutrašnjoj sednici, ali nećemo glasti ni za jednu tačku dnevnog reda u nadi da će oni koji su doveli do krize shvatiti poruku", kazao je Bosić.

Sednica PDPSBiH otkazana je 16. februara jer se poslanici iz RS-a nisu pojavili, zbog čega nije bilo kvoruma za glasanje.Na proširenom kolegijumu koji je održan tokom pauze sedam poslanika je glasalo za odlaganje sednice i ona je zakazana za 7. mart.Još nije poznato kakav će stav zauzeti zastupnici iz SNSD-a, stranke čiji je lider predsednik RS Milorad Dodik.

Sve ovo se događa, nakon što je deo Bošnjaka odlučio da jednostrano i bez saglasnosti državnih institucija preda zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja