MINISTARKA ODBRANE BIH POMAŽE FILM O GOTOVINI: Dala Hrvatima tenkove i kamione bez znanja zamenika
Foto: Fonet

Jerinić bio protiv

MINISTARKA ODBRANE BIH POMAŽE FILM O GOTOVINI: Dala Hrvatima tenkove i kamione bez znanja zamenika

Bosna i Hercegovina -

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš potpisala je odluku o tome da Oružane snage BiH ustupe resurse za snimanje filma o hrvatskom generalu Anti Gotovini bez znanja svog zamenika Borisa Jerinića, koji je bio protiv odobrenja ovog zahteva, a supotpisnik odluke načelnik zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč tvrdi da su sve potrebne procedure sprovedene.

Jeleč nije želeo da komentariše izjave srpskih zvaničnika da je odluku donela "hrvatska komponenta u OS BiH"."Odobreno je nekoliko sredstava neperspektivne imovine, pet tenkova, kamioni, još neka oprema koja je u međuvremenu vraćena u skladište Oružanih snaga na čuvanje. U budućnosti kada se budemo rešili svih viškova, to nećemo moći da ustupamo. Ništa nije plaćeno, jer mi nemamo finansijskih sredstava da platimo prevoz, pa tako korisnik usluga osigurava i prevoz i sitne prepravke, što su i uradili i ne vidim šta je sporno", kaže Jeleč.

Članovi Zajedničke parlamentarne komisije za odbranu i sigurnost smatraju da se zbog osetljivosti teme ipak radi o pitanju koje je trebalo rešiti u konsultaciji sa Predsedništvom BiH.

"Predsedništvo BiH je vrhovni komadant Oružanih snaga. Samim tim Predsedništvo ima poziciju odlučivanja u toj oblasti", smatra Borislav Bojić, član Komsije i potpredsednik SDS-a.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je u ponedeljak da to telo nije raspravljalo niti donelo odluku o korišćenju resursa Oružanih snaga BiH za snimanje filma o hrvatskom generalu Anti Gotovini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track