RADNICI ŽELEZNICA NA PROTESTU U BANJALUCI PORUČILI: Lopovi, mi hoćemo da radimo!
Foto: RTRS

Nezadovoljni

RADNICI ŽELEZNICA NA PROTESTU U BANJALUCI PORUČILI: Lopovi, mi hoćemo da radimo!

Bosna i Hercegovina -

Na Trgu Krajine u Banjaluci počelo je okupljanje radnika Železnica RS koji će na protestima izraziti nezadovoljstvo materijalnim stanjem.

Kao i na protestima pre 13 dana u Doboju, traže isplatu plata i svih materijalnih troškova u zakonskim rokovima, poštivanje sudskih izvršnih presuda i smenu generalnog direktora Dragana Savanovića.

Šta misle o Savanovićevom radu istakli su i na transparetnima: „Hoćemo da radimo“, „Ostvake“, „Lopovi“, „Ministre da li vi svoju platu zaradite..., a čuju se i zvižduci i izrazi negodovanja.

Iz sindikata ovog javnog preduzeća najavili su da će se radniku Železnica Čedomiru Kneževiću iz Prijedora u štrajku glađu pridružiti još jedan broj njegovih kolega.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Predsednik Samostalnog sindikata transportne delatnosti Zlatko Marin izjavio je juče da su zahtevi sindikalaca isti, kao i na nedavnim protestima u Doboju, jer, kako ističe, uprava i resorno ministarstvo ništa nisu uradili na njihovom ispunjenju.

Ni nedavni sastanak s menadžmentom tog javnog preduzeća, koje grca u gubicima, kako kaže, ništa nije promenio, jer nadležni tvrde da preduzeće nema finansijskih sredstava da isplati radnicima naknade za 13 toplih obroka, te 14 naknada za prevoz.

Radnici Železnica RS će nakon okupljanja na glavnom trgu u Banjaluci krenuti u protestnu šetnju kraj zgrade Vlade RS do Parka „Mladen Stojanović“.

Za upravu i resornog ministra protesti železničara nisu opravdani, a najavljuju da će deo problema biti rešen kroz reorganizaciju preduzeća za koju očekuju kreditnu podršku Svetske banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track