SREDNJOŠKOLKA ZAPALILA BIH: Da možete deci bi dali puške da se ubijaju, ali VAŠE VREME JE PROŠLO
Foto: Shutterstock

Dirljivo

SREDNJOŠKOLKA ZAPALILA BIH: Da možete deci bi dali puške da se ubijaju, ali VAŠE VREME JE PROŠLO

Bosna i Hercegovina -

Učenica drugog razreda Srednje strukovne škole “Jajce” Kristina Sivonjić napisala je pismo zbog kog bi svako trebalo duboko da se zamisli.

Portal "Jajce-online" objavio je tekst koji prenosimo u celosti.

"Dobro došli u BiH. U državu punu nacionalizma. Dobro došli u državu u kojoj ljude dele na Hrvate, Srbe i Bošnjake, na katolike, pravoslavce i muslimane.

Dobro došli u državu gde decu od 7-8 godina okreću jedne protiv drugih, odmah im na početku zabrane da se druže sa svojim vršnjakom druge vere. Dobro došli u državu, gde stariji pune deci glavu o nečemu što nisu ni proživeli. Deca od malih nogu nauče da trebaju mrzeti nekog druge vere, nacije, a ni sam ne zna zašto?

Mi deca živimo u jednoj bajci u kojoj nije bitno kako se zoveš, u šta veruješ i kojem bogu se moliš. Ali zato imamo svoje odrasle: očeve, majke, dedove, bake… koji nas plaše raznim čudima, i svakoj bajci naude. Mi međusobno gradimo prijateljstva koja NACIONALISTI žele srušiti govoreći: "Nismo se mi pre 20 godina ubijali da bi nam se deca danas družila ili ne daj Bože u školu zajedno išla".

Bravo! Baš ste neki uzor! Mislim, da možete, sada bi nam svima dali noževe i puške da se poubijamo, kao vi pre 20 godina. Ali vidite i sami da vam ne ide. Vi koji govorite da ste ovaj, onaj, uvek bolji i važniji od onih drugih, kome to govorite!? To što ste vi zadržite za sebe. Molite se Bogu kojem hoćete, u kog verujete, ali poštujte tuđe. Zašto komplikujete stvari, koje su zapravo jako jednostavne?

Nas omladinu, decu, žele podeliti ljudi kojima je vreme i umreti. Koji su jednom nogom u grobu. Pa narode, bolje bi bilo da svoje staračke dane provedete u miru, a ne u razmišljanju kako da pokvarite budućnost BiH. Vaše vreme je prošlo. Vi ste samo sena, koja prati nas mlade. Gospodo, zaboravljate da svet ostaje na mladima, a vi sad dobro gledajte šta ćete učiniti po tom pitanju? Vi ćete kad tad umreti, a mi ćemo i dalje ostati zajedno…"

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track