ŠOK U GORAŽDU! Kroz grad prošetao u majici sa likom Draže Mihailovića!
Foto: Printscreen/ Facebook

Četnički general

ŠOK U GORAŽDU! Kroz grad prošetao u majici sa likom Draže Mihailovića!

Bosna i Hercegovina -

Nepoznati muškarac sinoć je Goraždom prošetao obučen u crnu majicu sa likom nekadašnjeg armijskog generala i načelnika Štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske, Draže Mihailovića.

Na fotografiji koja se proširila na društvenim mrežama vidi se muškarac pored koga se nalaze i dva policajca.

Pripadnici Policijske stanice Goražde priveli su A. V. iz Višegrada nakon što se u restoranu jednog tržnog centra pojavio u majici sa likom Draže Mihailovića, saopćeno je iz MUP-a BPK Goražde.

"Na mesto događaja izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde te lice A. V., nastanjeno u Višegradu, pozvali u službene prostorije radi obavljanja razgovora. Izvršeno je alkotestiranje gde je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 0,29 g/kg, a licu A. V. uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vređanja verskih, nacionalnih i rasnih osećanja građana u alkoholisanom stanju", saopšteno je iz MUP-a BPK Goražde.

U MUP-u pojašnjavaju da je Višegrađaninu izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 550 KM (oko 35 hiljada dinara), a majica sa Dražinim likom je oduzeta.

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je odlukom Višeg suda u Beogradu, ali su ostale još uvek mnoge misterije kada je u pitanju smrt ovog četničkog komandanta.

(EPK, faktor.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BANJALUKO, BOG TE VIDEO: Pesmom Pukni zoro proslavili Dan Republike Srpske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track