Najnovije vesti

HOROR U DERVENTI: Devojčice se poverile pedagogu da ih deda seksualno zlostavlja
Foto: Shutterstock

Užas

HOROR U DERVENTI: Devojčice se poverile pedagogu da ih deda seksualno zlostavlja

Bosna i Hercegovina

Meštani Dervente u šoku su nakon vesti da je u petak uveče uhapšen njihov sugrađanin S. M. (67) zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje dve unuke od 12 i sedam i po godina. Dedu zlostavljaču određen je pritvor. Ovo je u godinu i po treći slučaj polnog nasilja nad decom u Derventi.

Ovaj događaj šokirao je i zaposlene Centra za socijalni rad. Direktorka Samira Fejza pita se šta preventivno učiniti u ovakvim situacijama.

"Po struci sam pravnik, prošla sam sve instance, od sudstva, tužilaštva, advokature, ali sam, pre svega, roditelj. Ne mogu shvatiti šta se to desi u glavi pa da počine takvo nedelo nad decom, i to kao njihovi srodnici. Pozvaćemo struku, sociologe, psihologe, psihijatre, da nam pomognu da se ovakve stvari više ne dešavaj", kaže Fejza.

Slučaj seksualnog zlostavljanja u petak u jutarnjim satima Centru za socijalni rad, a potom i policiji, prijavila je pedagog škole koju pohađaju zlostavljane devojčice.

Starija devojčica ispričala je pedagogu kako se njen deda prema njoj ponašao nedolično. Priču je potvrdila i mlađa unuka. Pedagog je odmah prijavila slučaj te je S. M. uhapšen istog dana oko 21 čas.

"Znajući da se osumnjičeni nalazi u pritvoru, mi nismo našli razloge da devojčice izuzimamo iz njihovih bioloških porodica i da ih smestimo u sigurne kuće. Pratimo stanje", rekla je direktorka Fejza.

S. M. sa suprugom živi oko 500 metara od kuće svojih unuka. On ih je zlostavljao kada bi ga posetile u stanu.

(avaz.ba)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...