DA TI SRCE STANE OD TUGE: Ovako su jedno drugom pisali Boško i Admira pre nego što su otišli u smrt
Foto: Printscreen/ Youtube

Najtužnija balkanska ljubavna priča

DA TI SRCE STANE OD TUGE: Ovako su jedno drugom pisali Boško i Admira pre nego što su otišli u smrt

Bosna i Hercegovina -

Boško Brkić i Admira Ismić, sarajevski Romeo i Julija, ubijeni na današnji dan 1993, voleli su se neizmerno. Godine 1986. bili su tipični jugoslovenski tinejdžeri. Njegova majka kaže da su ih zanimali automobili, filmovi i muzika.

Te godine od srčanog udara umro je njegov otac. Potom ga šalju na služenje vojnog roka, u Srbiju. Ipak, ni to ih nije razdvojilo. Pisali su jedno drugom svaki dan.

Ovo su rečenice iz njihovih pisama:

"Moja najdraža Admira,

Svaku noć kada legnem u krevet ne mogu zaspati jer mislim na tebe. Ljubavi moja, ti si jedina sreća koju imam…"

"Moja draga ljubavi,

Sarajevo noću je najljepša stvar na svijetu. Možda bih mogla živjeti negde drugdje, ali samo ako bih bila natjerana. Još je samo malo vremena preostalo do trenutka kad ćemo opet biti zajedno. Nakon toga, baš nas ništa neće moći razdvojiti…"

"Moja najdraža Admira,

Tako mi mnogo nedostaješ i ne mogu ti ni opisati riječima. Sada, sav moj život svodi se na dan kada ću odslužiti rok i vidjeti te opet…"

Foto: Printscreen/ Youtube
Foto: Printscreen/ Youtube

Nakon 11 meseci ponovo su bili zajedno. Admira je studirala ekonomiju, a Boško je otvorio prodavnicu kuhinjske opreme, koju je kupovao na svojim putovanjima u Italiju.

Boško i Admira ubijeni su na današnji dan pre 24 godine iz snajpera, a slika mrtvih njihovih tela, kako zagrljeni leže na sarajevskom Vrbanja mostu, obišla je svet.

Snajperski hitac pogodio je prvo Boška, koji je odmah izdahnuo. Drugi metak je pogodio Admiru koja je, iako smrtno ranjena, smogla snage da dopuže do svog Boška, zagrlila ga je i izdahnula.

(fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track