NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U MOSTARU: Došli da vade pajtaša iz kafane
Foto: Profiemdia, 0004406392

kao na filmu

NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U MOSTARU: Došli da vade pajtaša iz kafane

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona preksinoć su bili na nogama nakon što su im njihove kolege iz stanice Jug u prigradskom naselju Buna u 21.30 sati uputile poziv za pomoć, jer je situacija nakon incidenta u kafani "Ćuprija" izmakla kontroli.

Najpre je Policijskoj stanici Buna nepoznata osoba prijavila da je grupa muškaraca koji su sedeli u restoranu nakon svečanosti obeležavanja 25. godišnjice oslobođenja Bune u okviru manifestacije "Lipanjske zore", nakon vređanja gostiju, počela da razbija inventar pa je na mesto događaja odmah upućena policijska patrola.

Ali, dolaskom policije, kako je nezvanično potvrđeno, nastala je opšta gužva, a incident je eskalirao kada je jedan od trojice najglasnijih gostiju, koje su pripadnici PS Buna hteli da privedu, izvukao oružje i uperio ga u policajca.

U međuvremenu su alarmirani pripadnici Interventne policije iz stanice Centar, koji su preprečili put razjarenoj trojki koja je pokušala da pobegne neregistrovanim automobilom.

Nakon što su privedeni u policiju na Buni, ostatak njihovog društva zaputio se prema stanici, usled čega je zatražen angažman Specijalne policije HNK.

Ipak, do njihove intervencije nije došlo, jer su policajci koji su bili na terenu, uspeli da situaciju stave pod kontrolu. Nezvanično, i u PS Buna je razbijeno jedno staklo.

Službenih informacija o događaju juče nije bilo, a zanimljivo je da, u odnosu na prethodne dane, nije bilo ni policijskog biltena, dok je portparol MUP-a HNK na odmoru.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track