(FOTO) BAJKERI PROTUTNJALI BRČKOM: Noćni vukovi ispraćeni na Vidovdansku vožnju
Foto: Foto: Ebrcko.net

U ČAST JUNAKA VOJSKE RS

(FOTO) BAJKERI PROTUTNJALI BRČKOM: Noćni vukovi ispraćeni na Vidovdansku vožnju

Bosna i Hercegovina -

Članovi Moto kluba "Noćni vukovi" iz sedam slovenskih zemalja Rusije, Slovačke, Srbije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore i Republike Srpske, njih oko 150, ispraćeni su iz Brčkog na još jednu „Vidovdansku vožnju“ koju u slavu i čast Vojske Republike Srpske, organizuje Sekcija ovog kluba za Republiku Srpsku.

foto: Foto: Ebrcko.net

"Naša manifestacija traje tri dana, a ovo je četvrta godina u nizu u kojoj se okupljamo da bi prisustvovali centralnoj proslavi Dana Vojske Republike Srpske. Naš motiv je, uz porodične vrednosti, tradiciju i pravoslavnu veru, i trajan zadatak da radimo na ujedinjenju slovenskih naroda i čuvamo od zaborava našu braću koji su kroz vekove i u novijoj istoriji branili slobodu i sve druge vrednosti pravoslavlja“, rekao je potpredsednik Sekcije "Noćnih vukova" Republike Srpske, Goran Tadić.

foto: Foto: Ebrcko.net

Posle polaganja venaca delegacija moto­klubova zemalja učesnica na Spomenik Srpskim braniocima, srećan put ka Bijeljini, Šekovićima, Sokocu, Palama i Ravnoj Romaniji, poželeo je učesnicima „Vidovdanske vožnje“ gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

"Motiv našeg saborovanja je ujedinjenje svih slovenskih naroda, a povod ove manifestacije je jačanje naše vere, porodičnih vrednosti i tradicije, za šta se borimo. Putujemo na Ravnu Romaniju u čast i spomen na sve junake Vojske Republike Srpske koji su stvorili i sačuvali bastion srpstva", rekao je Saša Savić, starešina Vukova u Srbiji.

Kurir.rs/Ebrcko.net Foto: Ebrcko.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track