HERCEGOVINA LAKŠE DIŠE: Helikopter gasi požare, na požarištima stabilno
Foto: Printscreen RTRS

POD KONTROLOM

HERCEGOVINA LAKŠE DIŠE: Helikopter gasi požare, na požarištima stabilno

Bosna i Hercegovina -

Situacija na požarištima u Ljubinju je stabilizovana, a helikopter Oružanih snaga BiH delovao je i jutros od 7.00 časova, potvrdio je komandir vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić.

On kaže da je požar pod kontrolom i prema selima Obzir i Pustipusi, koja su prethodnih dana bila ugrožena. U Ljubinje je u pomoć stiglo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Banjaluke sa opremom i vozilima.

foto: Printscreen RTRS

"Zahvalni smo neizmerno svima koji su proteklih dana došli da nam pomognu u veoma teškoj situaciji koja nas je zadesila. Uspeli smo da spasimo više kuća i sprečimo mnogo veću štetu", rekao je Ilić. Požar nije pređao magistralni put Ljubinje-Trebinje. Požari oko Trebinja su ugašeni, osim onog u mestu Ržani do, ali on je pod kontrolom.

Situacija na požarištima u Hercegovini jutros je generalno bolja nego juče, vatrogasci su uspeli da ugase određene krake požara, naročito u Ljubinju. Još je aktivan požar u mestu Pustipusi, gde dežuraju pripadnici Oružanih snaga BiH, i Obzir, gde dežuraju meštani i vatrogasci.

(Kurir.rs/RTRS)

Foto: Printscreen RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gori Crna Gora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track