(VIDEO) ZATVORI ŠKOLE, KUPI AUDI: U Banjaluci održan protest zbog zatvaranja 15 škola
Foto: Youtube/Printscreen

GRAĐANI NAJAVILI NOVA OKUPLJANJA

(VIDEO) ZATVORI ŠKOLE, KUPI AUDI: U Banjaluci održan protest zbog zatvaranja 15 škola

Bosna i Hercegovina -

U banjalučkom parku "Mladen Stojanović" održan je protest pod nazivom "Zatvori škole, kupi Audi", čiji su organizatori građanski pokret "ReStart Srpska", kao i predstavnici opozicionih stranaka, PDP-a i SDS-a, u Skupštini grada Banjaluka. Na protestu se okupilo oko 300 građana.

Protest je organizovan zbog toga što je budžet Ministarstva prosvete i kulture RS probijen za 10,7 miliona KM, kao i zbog odluke resornog ministra Daneta Maleševića da se u ovom entitetu zatvori 15 područnih škola, dok je istovremeno ministar kupio skupoceni automobil.

Učesnici protesta nosili su transparente, a na jednom od njih je nacrtan znak "audija" i ispisano "Dane, gospodar prstenova".

Grupa od nekoliko stotina građana, okupljenih na protestu, prethodno je nakratko obustavila saobraćaj na glavnoj gradskoj saobraćajnici, u blizini zgrade Vlade RS.

"Ministar prosvete i kulture Dane Malešević doneo je odluku da zatvori 15 škola, da bi nedugo nakon toga, u situaciji kada četvrt stanovništva zemlje vozi automobile stare po 25 i kusur godina, Malešević kupio auto vredan gotovo 120 hiljada maraka", navodi se u obrazloženju odluke o organizovanju protesta.

Predsednik pokreta "ReStart" Stefan Blagić najavio je da je ovo tek početak protesta i da će oni biti organizovani svakog meseca.

Protest je okončan bez incidenata.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track