VATRENA STIHIJA PRETI FOČI: Požar na prilazima gradu, ugrožene kuće
Foto: profimedia-0146992620

opasno

VATRENA STIHIJA PRETI FOČI: Požar na prilazima gradu, ugrožene kuće

Bosna i Hercegovina -

Vatrogasci, policija i meštani pokušavaju da lokalizuju požar u Handićima, na oko tri kilometra od Foče, koji se brzo širi i preti da ugrozi kuće i pomoćne objekte.

Na gašenju požara angažovana je vatrogasna jedinica Foča sa dve kamion- cisterne i jednim malim vozilom, a kako je rečeno gore livade i stogovi sena, voćnjaci, šuma i rastinje, a širenju vatre pogoduje jak i vruć vetar, prenose Nezavisne.com.

Požar je krenuo od magistrale Foča-Goražde, i to na delu ispod magistrale prema reci Drini, a vetar gaje preneo preko magistrale.

U opasnosti je bio i privredni objekat "Boletus", koji se bavi otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a koji se nalazi na samoj magistrali, međutim sprečeno je da vatra do njega stigne.

Kako se navodi, vatra se brzo širi uz brdo i preti da ugrozi kuće u gornjem delu sela.

Zbog požara je dvadesetak minuta bio obustavljen saobraćaj na putu Foča-Goražde, ali je nakon što je vatra odbijena od magistrale, ponovo uspostavljen.

Fočanskim vatrogascima pomažu kolege iz susedne opštine Ustikolina u Federaciji BiH, policija i vatrogasna služba Kazneno-popravnog zavoda, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track