BRAČNI PAR IZ BIH VARAO LJUDE PO ENGLESKOJ: Zbog malverzacija novcem moraće da plate astronomske kazne
Foto: Facebook printscreen

Nečuveno!

BRAČNI PAR IZ BIH VARAO LJUDE PO ENGLESKOJ: Zbog malverzacija novcem moraće da plate astronomske kazne

Bosna i Hercegovina -

Agencija za nekretnine, koju je vodio džet-set bračni par iz Bosne i Hercegovine Adis Karahodža (38) i njegova žena Mirela (35), pod istragom je engleskih vlasti zbog kriminalnih radnji i protivzakonitog iznajmljivanja.

Adis i Mirela Karahodža moraće da plate kaznu od 20.000 funti jer je njihova firma, čije je sedište u Islingtonu, izdavala lažne licence bez osiguranja ljudima koji su želeli da se usele. To znači da su podstanari bili bez ikakve zaštite u slučaju izbacivanja od strane vlasnika nekretnina, niti bi im u tom slučaju bio vraćen novac.

Inspektori su pozvani kada je jedan od podstanara otkrio da ne može da dobije povraćaj novca za kiriju. Lokalne vlasti podigle su krivičnu prijavu protiv firme i to je prva takva prijava u Velikoj Britaniji. Adis Karahodža navodi se kao direktor firme Green Live Ltd. dok je njegova žena Mirela sekretarica u firmi. Mirela je kažnjena s 11.000 funti jer je potpisivala lažne licence.

Takođe, kažnjeni su s 5.000 funti jer su neovlašćeno koristili logo Britanskog udruženja stanodavaca, kojem nisu pripadali. Firma će morati da plati i 3.000 funti za kompenzacije jednom podstanaru koji nije mogao da povrati svoj novac za kiriju, ali i 1.500 funti za troškove istrage.

Adis i Mirela Karahodža nisu krivično gonjeni ili optuženi po bilo kojim osnovama, piše The Evening Standard.

Na Fejsbuk profilu bračnog para, koji živi u vili vrednoj milion funti u Njuberiju, sa troje dece, lako se može videti raskošni luksuzni život kroz putovanja, skupu odeću i večere, kojima su se hvalili na slikama.

Adis Karahodža, koji je iz Bosne i Hercegovine, objavio je 2013. godine sliku sebe na luksuznoj jahti napisavši poruku: "Mirela nemoj mnogo da trošiš u Njujorku, moramo da nadogradimo Princess V65 jahtu”.

Jahta Princess V65 košta 525.000 funti.

Tokom 2016. godine, dok je vođena istraga, Mirela je pokazivala kako pije skupi šampanjac u londonskim barovima i hvalila se kako je upoznala Princezu Anu u privatnom helikopteru.

Firma Green Live, čiji je moto “Pomožemo vam da živite bolje” (Helping You Live Better) imala je izrazito loše ocene na Gugl pretragama, a jedan od klijenata je upozorio druge mušterije da ovu firmu izbegavaju po svaku cenu. Adis i Mirela su nakon objave vesti o svojim mahinacijama izbrisali profile na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/avaz.ba)

(Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Džoger iz pakla! Gurnuo pod autobus ženu ni krivu ni dužnu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track