SNIMAO SERIJU O ALIJI, PA SLOMIO NOGU: Turski glumac završio u sarajevskoj bolnici
Foto: Printskrin Facebook

incident na snimanju

SNIMAO SERIJU O ALIJI, PA SLOMIO NOGU: Turski glumac završio u sarajevskoj bolnici

Bosna i Hercegovina -

Na snimanju turske serije „Alija Izetbegović“, glumac Jurdaer Okur, koji igra glavnu ulogu i lik prvog predsednika Republike BiH slomio je nogu, pa mu je jutros na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) pružena lekarska pomoć.

Kako „Avaz“ saznaje, Okur se dobro oseća, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a pregledao ga je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, kojeg je inače, direktorka KCUS-a Sebija Izetbegović pre mesec dana smenila sa mesta šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, i protiv koga je podnela dve disciplinske prijave.

Štaviše, od njegovih kolega, kako bi oblatila njegovo ime, iako je reč o najboljem hirurgu, tražila je da protiv njega podnesu optužnicu, što su isti odbili da urade. Kako Avaz saznaje, Okur je povredio skočni zglob na desnoj nozi, pa mu je stavljen plastični gips.

"Glumac Okur je dobro. Ali, s obzirom na prelom, uradićemo mu i magnetnu rezonancu", rekao je izvor iz KCUS-a.

Inače, Turska mini-serija o životu prvog predsednika RBiH Alije Izetbegovića snima se od početka avgusta na različitim lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju. Ova nesreća desila se tokom snimanja na lokaciji u Tarčinu.

(Kurir.rs/Avaz.ba)

Foto Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track