MILE MESAR IZA REŠETAKA: Robovlasnik iz Hrvatske uhapšen u BiH
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PRONAĐEN U POSUŠJU

MILE MESAR IZA REŠETAKA: Robovlasnik iz Hrvatske uhapšen u BiH

Bosna i Hercegovina -

Sud Bosne i Hercegovine doneo je rešenje kojim je određen privremeni pritvor Milivoju Utrobičiću, zvanom Mile Mesar, koji je na osnovu Interpolove poternice uhapšen u Posušju.

Sud je doneo rešenje kojim privremeni pritvor koji može trajati najduže 18 dana od dana hapšenja. Utrobičića su pripadnici MUP ZHK, pronašli i uhapsili u utorak prepodne u Posušju, gde se, prema nezvaničnim informacijama, poslednji mjesec krio u jednom motelu.

Za njim je hrvatska policija raspisala međunarodnu poternicu pošto je postao nedostupan pravosuđu te zemlje, koje ga je optužilo za trgovinu ljudima.

Naime, splitsko Tužilaštvo ga tereti da je na svom imanju u Slimenu u martu ove godine, obećavajući mu bolje radne uslove nego što su stvarno bili, protiv njegove volje držao državljanina BiH kao radnika, a kad je on hteo da ode, pretio mu je i nije mu dao pasoš.

Nesrećni čovek je radio po 15 sati dnevno, hranio se samo mesom iz ilegalne klanice, koje nije bilo veterinarski pregledano, a na kraju je pobegao i pešice došao do graničnog prelaza, gde je obavestio policiju.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Strašno! Teroristički napad u Londonu! Goreli ljudi u metrou!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track