(VIDEO) SLUČAJ UBISTVA SRPSKOG DEČAKA: Žena monstrum pustila suzu u sudu, pa nastavila da se smeje
Foto: Youtube/Printscreen

STRAVIČAN ZLOČIN IZ 1992. GODINE

(VIDEO) SLUČAJ UBISTVA SRPSKOG DEČAKA: Žena monstrum pustila suzu u sudu, pa nastavila da se smeje

Bosna i Hercegovina -

Drastičnom izmenom iskaza dva svedoka Tužilaštva BiH, nastavljeno je suđenje Sakibu Haliloviću i Elfeti Veseli, zbog ubistva 12-ogodišnjeg Slobodana Stojanovića 1992. godine u Kamenici kod Zvornika.

Izet Karić i Abdul-gafar Alihodžić do 2014, kada su iskaze davali inspektorima SIPA, bili su Halilovićevi ratni borci i Elfetini saborci. Danas u sudnici tvrdili su da u ratu uopšte nisu bili vojno angažovani. Svedočila je i dečakova sestra Slađana, koja je u sudnici prepričavala potresne scene sa identifikacije bratovih posmrtnih ostataka.

Youtube/Printscreen

Mučno je bilo u sudnici pretrpeti saučešće koje je Slobodanovoj sestri Slađani, uputila Elfeta Veseli - "žena monstrum" kako su je i saborci zvali, optužena za svirepo Slobodanovo ubistvo. Da scena bude "upotpunjena", čak je Elfeta pustila i suzu. Čim je sudsko veće preusmerilo pogled sa optužene, bila je nasmejana.

Na potresno Slađanino svedočenje nije reagovala. Tada 15-ogodišnju sestru sa vanredne nastave pozvali su da identifikuje posmrtne bratove ostatke. Telo je bilo unakaženo i rasečeno, lobanja od trupa odvojena, svedočila je Slađana, zbog bezbednosti ne dozvoljavajući da se njeno svedočenje publikuje.

Govorila je i kako je sa roditeljima i bratom prethodno izbegla iz Gornje Kamenice u Donju, i kako se Slobodan vratio kući da spase zavezanog psa. Svedočila je i kako su njenim roditeljima, u ratu zarobljeni muslimani, kazivali da je "Slobodana ubila Albanka iz Vlasenice, ćerka šumara, Elfeta Veseli". Posle rata isto su prepričavale komšije povratnici.

U izmenjenom iskazu Alihodžić je od komandanta "postao" vođa puta grupi civila, a "žena monstrum" Elfeta - bolničarka.

Ni Izet Karić "nije bio vojnik" - sve do '95. godine. Dok je rat besneo on je po Kamenici i okolini, kaže, "ganjao devojke". Dečaka Slobodana je "video samo jednom - na putu u Donjoj Kamenici".

Međutim, koji minut kasnije omaklo se Kariću da je sa dečakom u istoj prostoriji znao i da prespava. I Alihodžiću se u odgovorima na tužiočeva pitanja omaklo da je kao civil, ipak, imao mitraljez. No, nije "znao" ko mu je taj mitraljez dao.

Videće se kako će se nastaviti slučaj "Veseli" jer je jasno da postoje pritisci i ucene.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track