(FOTO) BAHATOSTI IZETBEGOVIĆEVE SUPRUGE NEMA KRAJA: Na račun TV pretplatnika dosnimavala svoj intervju, koji je prethodno zabranila!
Foto: Printscreen Avaz.ba

skandalozno

(FOTO) BAHATOSTI IZETBEGOVIĆEVE SUPRUGE NEMA KRAJA: Na račun TV pretplatnika dosnimavala svoj intervju, koji je prethodno zabranila!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - U subotu uveče, 12 dana posle otkazivanja, na BHT 1 konačno je prikazan intervju sa direktoricom Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu Sebijom Izetbegović.

Međutim radi se o naknadno snimljenom, montiranom i loše upakovanom intervjuu. Kako „Avaz“ saznaje od nekoliko sagovornika, dugogodišnjih radnika BHT 1, delovi intervja su ponovo snimani početkom prošle nedelje.

foto: Printscreen Avaz.ba

U ovom nezapamćenom TV skandalu BHT 1, odnosno Javni servis, potpuno je degradirao svoju ulogu. Prvo Sebija Izetbegović naredi da je snime, onda joj se to ne sviđa, pa zabrani emitovanje. Zatim ponovo naređuje da je dosnime i lepo umontiraju?! Radi se o prevari, manipulaciji i neverovatnom potcenjivanju javnosti, odnosno građana koji plaćanjem pretplate finansiraju Javni servis.

Naime, autorka prvobitnog intervjua Lejla Zvizdić odbila je da ponovo "ode na teren", pa je ekipa u sastavu kamerman, tonac, režiser Informativnog programa, i glavni inžinjer u njenom kabinetu postavila sve kao što je bilo i na prvom intervjuu. Onda su joj ponavljali pitanja na koja je odgovarala prvi put, pa je, pošto ih je preslušala, davala nove odgovore.

foto: Printscreen Avaz.ba

Na snimcima se jasno vide razlike između prvobitnog i naknadno snimanog intervjua. Sebija Izetbegović ima drugačiju frizuru, šminku, izraz lica, na jednom snimku dva, a na drugom jedan prsten na rukama. Iza nje je drugačiji položaj knjiga i cveća, mikrofon je u različitim položajima, pred njom je u jednom kadru ruž, a u drugom nije...

Podsećamo, intervju planiran za 25. oktobar Izetbegovićeva je otkazala je i zabranila posle burnih reakcija na društvenim mrežama na objavljenu najavu emisije jer je bila nezadovoljna svojim odgovorima.

Kurir.rs/avaz.ba

Foto printscreen avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja