SARAJEVSKI VODOVOD KRENUO U OBRAČUN SA NEPLATIŠAMA: Od danas bez vode ostaju svi dužnici!
Foto: AP/Ilustracija

isključenje

SARAJEVSKI VODOVOD KRENUO U OBRAČUN SA NEPLATIŠAMA: Od danas bez vode ostaju svi dužnici!

Bosna i Hercegovina -

Kako je i obećala pre nekoliko dana nova Uprava Vodovoda i kanalizacije (ViK) u Sarajevu, s v.d. direktorkom Azrom Muzur na čelu, s mreže ovog preduzeća biće isključeni svi građani koji nisu platili dug za vodu ni nakon poslednje opomene!

"Akcija počinje danas. Dužnike smo još 23. oktobra obavestili da mogu da zaključe ugovore o plaćanju duga pod povoljnijim uslovima. Na takve uslove do 9. novembra pristalo je 173 građana. Takođe, uz poslednji račun ViK je dostavio 33.731 opomenu pred utuženje za dugovanje iz perioda od 1. januara do 30. juna 2017. Takva mera predviđena je Akcionim planom Vlade KS", rekli su iz ViK-a.

Pojašnjavaju da se isključenje najvećih dužnika neće raditi prema visini duga, nego prema lokalitetu da bi povećali broj isključenih potrošača i izbegli troškove transporta s jednog na drugi kraj grada.

"Od 8 do 15 sati sutra predviđeno je isključenje deset dužnika s područja opština Centar i Stari Grad, a do 23. novembra s mreže će biti isključeno 55 potrošača. Prioritet će biti vlasnici ugostiteljskih objekata koji duguju 7.960.644 KM", ističu iz ViK-a.

"Oni koji to žele, i dalje mogu da dođu u naše prostorije da bismo zaključili sporazum o odgođenom plaćanju. Izuzetak su oni koji se nalaze na spisku za isključenje iz sistema vodosnabdevanja", poručili su iz ViK-a.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Reuters/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track