(VIDEO) VOLI DA UNIŠTAVA SRPSKE SVETINJE: Evo ko je žena koja je pokušala da otme srpsku zastavu ispred Haškog tribunala
Foto: RTRS

POZNATA PO INCIDENTIMA

(VIDEO) VOLI DA UNIŠTAVA SRPSKE SVETINJE: Evo ko je žena koja je pokušala da otme srpsku zastavu ispred Haškog tribunala

Bosna i Hercegovina -

Nedavni incident ispred Haškog tribunala, kada je predsednica udruženja "Žena-žrtva rata" iz Višegrada Bakira Hasečić pokušala da od muškarca otme srpsku zastavu, samo je jedan u nizu incidenata u kojima je učestvovala.

Višegradskim Srbima dobro je poznata po antisrpskim stavovima i govoru mržnje. Bakira Hasečić bila je preratni opštinski službenik i jedan od istaknutijih aktivista SDA.

U junu 1991. godine je na višegradskom trgu stajala rame uz rame s Muratom Šabanovićem - tokom paljenja srpske zastave. Nakon rata aktivnosti je nastavila kao predsednica spomenutog udruženja.

U Boračkoj organizaciji Republike Srpske smatraju da pod plaštom ove nevladine organizacije Hasečićeva širi mržnju prema srpskom narodu, prenose banjalučki mediji.

Milisav Vasić, iz Boračke organizacije Višegrad, kaže da su njeni govori takvog karaktera da ne donose bolji suživot svih građana BiH, te da su njeni ispadi negativni.

Da Hasečićevoj nisu mili ni mediji koji dolaze iz Republike Srpske pokazala je pre tri godine kada je nasrnula na snimatelja Alternativne televizije. U Višegradu, rodnom mestu Hasečićeve, osuđuju njeno ekstremno antisrpsko ponašanje.

Mladen Đurević, načelnik Višegrada, kaže da želi da poruči svima onima koji pokušavaju da na ovakav način da skrenu pažnju na sebe - da takvim primerom neće doći do pomirenja koje svi želimo.

Pero Petrović, predsednik SNSD-a Višegrad, rekao je da "ako želimo suživot u BiH, ako želimo da stvaramo zajedničku državu, onda ne sme nikome da smeta srpska zastava, jer je to zastava srpskog naroda, i ako žele zajedno da žive sa Srbima moraju da poštuju srpsku zastavu".

U ranijem periodu zbog incidenata koje je izazvala, protiv Hasečićeve je podneto nekoliko prijava nadležnim organima. Pošto je Hasečićeva od ranije poznata kao "sila koja Boga ne moli i kojoj niko ništa ne može", po svemu sudeći, ovo neće biti poslednji put da nastoji privući medijsku pažnju, kako bi i dalje širila mržnju prema svemu što je srpsko.

Kurir.rs/RTRS Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Prve reakcije meštana Lazareva na presudu Ratku Mladiću!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track