PEKAR NE DA REKET, DIGLI MU KUĆU I KOLA U VAZDUH: Mostarska porodica na meti  kriminalaca
Foto: Avaz.ba, Foto: Avaz.ba

ISTRAGA

PEKAR NE DA REKET, DIGLI MU KUĆU I KOLA U VAZDUH: Mostarska porodica na meti kriminalaca

Bosna i Hercegovina -

Treći put u dve godine na imovinu Pervera Gigolaja (37), vlasnika pekare "Inpek" u mostarskom naselju Zalik, preksinoć je bačena eksplozivna naprava. Ovaj put eksplozija je odjeknula u bašti njegove kuće u ovom naselju, uz prozor kuhinje, u kojoj su se u tom trenutku nalazili njegova supruga i tromesečni sin.

Gigolaj je odmah nakon poziva supruge u 22.50 pozvao policiju, a tada je bio u pekari.

"Šta da vam kažem... Supruga me nazvala u panici, osetila je najpre dim, a potom čula eksploziju. Kada je podigla roletne, videla je nekog muškarca kako pretrčava baštu, a isto su videle komšije. Na sreću, nikome ništa nije bilo, nema ni neke štete, ali ovo je prešlo sve mere. Ne preostaje mi ništa drugo nego da se na neki način sam zaštitim, da ugradim alarme i drugu opremu", rekao je Gigolaj.

Sumnjivi pozivi

Njemu je pre dve godine bačena eksplozivna naprava pred pekaru, a pre desetak dana pod automobil "bmw" X1, koji je bio parkiran pred kućom. U oba navrata tvrdio je da je reč o reketu, a i sada misli da je u pitanju klasično zastrašivanje.

"I policiji sam rekao da nisam nikome dužan, ne bavim se drogom niti bilo kakvim kriminalom. Uredno plaćam svoje zaposlenike. Ne znam ko su ti ljudi. Dva puta sam primio poziv 2015. godine. Otad više nisam. Nije mi jasno kako policija nije u stanju da ovo reši", ogorčen je Gigolaj.

Veštačenje u Sarajevu

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona je rečeno da je juče ujutro obavljen uviđaj i da su s lica mesta izuzeti tragovi koji će biti poslani na veštačenje. Još im, kazali su nam, nisu poznati rezultati veštačenja tragova naprave bačene pod pekarov automobil, jer, kako je rečeno, to se obavlja u Sarajevu.

"Mi smo preduzeli sve neophodne mere i radnje s ciljem rasvetljavanja ovog, kao i prethodnih slučajeva", rečeno je iz MUP HNK.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track