HRVATSKI GENERAL: U Sarajevu se stvara mini Hag, godinama pakuju brdo optužnica i lažne svedoke - suđenja tek počinju!
Foto: Printscreen YouTube/Trend Medij

UPOZORENJE

HRVATSKI GENERAL: U Sarajevu se stvara mini Hag, godinama pakuju brdo optužnica i lažne svedoke - suđenja tek počinju!

Bosna i Hercegovina -

Posledica presude Haškog tribunala u slučaju "Prlić i ostali" je da će sada uslediti nove optužnice, ali s drugih sudova, kaže Pavao Miljavac, predsednik Hrvatskog generalskog zbora i bivši ministar odbrane Hrvatske.

"'U udruženom zločinačkom poduhvatu se otvara šira mogućnost da se krene prema svima onima koji su učestvovali u organiziovanom otporu, pre svega one iz HVO-a, ali i neke hrvatske generale", kaže Miljavac, koji tvrdi da se Haški sud "uhvatio samo HVO-a".

''Mi smo kao generali upozoravali da će se stvarati mini Hag u Sarajevu, na tom putu je i poruka iz Haga da sud prestaje da radi, a da je na nacionalnim sudovima da nastave s procesuiranjem", kaže Miljavac.

''Sud u BiH već podiže. Ima veliki broj pripremljenih optužnica. Više od 10 godina određene institucije u BiH pripremaju te optužnice i s elaboratima i lažnim svedocima, niz toga je već spremljeno. Kad će krenuti - ne znam, ali sigurno je da je ova presuda vetar u leđa da se što više procesuira. Ako procesuirate generale, više i niže oficire, pitanje je što je s hrvatskom populacijom u BiH. Ti ljudi biće prisiljeni da dođu u Hrvatsku, a to je za Hrvatsku katastrofalno, da se napuštaju vekovni teritoriji na kojima su Hrvati živeli'', upozorava on.

Kurir.rs/Bljesak.info

Foto: Printscreen YouTube/Trend Medij

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RATNI ZLOČINAC SALUTIRA SRPSKIM CARINICIMA I ULAZI SLOBODNO U SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track