(VIDEO) SNEŽNO NEVREME NAPRAVILO KOLAPS: Krupa ostala bez struje, u Han Pijesku nije bilo ni vode!
Foto: RTRS

ZIMSKI PROBLEMI

(VIDEO) SNEŽNO NEVREME NAPRAVILO KOLAPS: Krupa ostala bez struje, u Han Pijesku nije bilo ni vode!

Bosna i Hercegovina -

Iako je sneg prestao da pada, problemi u pojedinim opštinama Republike Srpske su ostali. Bez električne energije je i dalje cela opština Krupa na Uni, dok su u Han Pijesku ostali i bez vode.

Usled snažnog nevremena koje je zadesilo područje Han Pijeska, protekle noći, bez struje je ostalo 1.500 domaćinstava. Snabdevanje je osposobljeno iz alternativnih pravaca što je omogućilo i vodosnabdevanje.

Vlado Ostojić, načelnik opštine Han Pijesak ističe da je grad je dobio struju, a da je voda stigla nešto kasnije.

Snežne padavine zadale su glavobolje i meštanima Krupe na Uni. Cela opština bila je bez struje više od 36 sati. I ekipe Elektrodistribucije Novi Grad već drugi dan su na terenu. Bez struje je još uvek selo Blatna, međutim, kvarovi su samo privremeno rešeni.

foto: Youtube/Printscreen

Vanja Bajić, direktor Elektrodistribucije Novi Grad je naglasio da nemaju dovoljno materijala da se mreža dovede u tehnički ispravno stanje i dodao da je postojeća mreža kojom raspolaže elektrodistribuciaj Novi Grad trula i dotrajala.

Bez napona je samo jedna trafo stanica u Prijedoru i selo Donji Volar.

Prestanak snežnih padavina stabilizovao je i stanje na putevima. Ipak, na pojedinim deonicama sneg je zamenila poledica, zbog čega se vozačima savetuje oprez.

Kurir.rs/RTRS Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track