ZLOČIN U BIJELJINI: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika
Foto: Profimedia

BILI FUNKCIONERI SP

ZLOČIN U BIJELJINI: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini kojom su Rada Todorović (43) i njen sin Mladen Todorović (26), osuđeni na ukupno 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (58), 2014. godine.

Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 15 godina zatvora, dok je njen sin Mladen, poznatiji po nadimku Arkan, dobio šest i po godina zbog pomaganja u zločinu.

"Donesena je presuda Vrhovnog suda RS kojom su kao neosnovane odbijene žalbe i potvrđena presuda Okružnog suda u Bijeljini", potvrdila je sekretar vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

U ranijoj presudi se navodi da je Vidović ubijen na krajnje podmukao način i da su majka i sin zločin pokušali da zataškaju sakrivši njegovo telo na šljunkari na Pavlovića putu. Prema navodima iz optužnice, Rada je zločin detaljno isplanirala, a u skrivanju tela pomogao joj je sin.

Prema navodima optužnice, ona je 18. augusta 2014. godine sa svog mobilnog telefona pozvala Vidovića, s kojim je bila u ljubavnoj vezi i predložila mu da dođe u njenu kuću kako bi se videli. Nakon što je Vidović došao na zakazano mesto, ušao i seo, Rada ga je ubola nožem u leđa i grudni koš. Usled naglog krvarenja, na mestu je ostao mrtav.

Posle ubistva, Rada i sin su umotali telo, i odvezli ga automobilom u blizinu šljunkare "Bijeljina-put" kod Pavlović mosta. Leš su sakrili, a u nameri da prikriju zločin, oprali su tragove krvi. Leš je pronađen sedam dana kasnije.

Njihovi prijatelji su posle ubistva ispričali da su Vidović i Rada Todorović bili u ljubavnoj vezi više od deset godina. Rada i Vidović su bili funkcioneri Socijalističke partije u Bijeljini.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track