NA PUT PO BiH SAMO KO MORA: Jaki udari vetra, snežni nanosi, poledica i zastoji
Foto: EPA / Fehim Demir

oprezno i strpljivo

NA PUT PO BiH SAMO KO MORA: Jaki udari vetra, snežni nanosi, poledica i zastoji

Bosna i Hercegovina -

Za otežane uslove saobraćaja po putevima Bosne i Hercegovine krivi su, ne samo padavine, poledica i vetar, već i učestali odroni zemlje i kamenja, te se oprez savetuje posebno na deonicama koje prolaze kroz useke i preko planinskih prevoja.

Zbog intenzivnih snežnih padavina, poledice i snega koji se zadržava na kolovozu, saobraćaj se otežano odvija na sledećim deonicama: Blažuj- Tarčin- Konjic, Semizovac-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Livno-Šujica-Kupres, Livno-Glamoč-Mrkonić Grad, Turbe-Banjaluka, Prozor-Gornji Vakuf-Uskoplje, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ.

U ostalim krajevima zemlje saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Posebno upozorenje zbog povremeno jačih udara vetra koji stvaraju snežne nanose izdato je za šire područje Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova.

foto: AP / Amel Emric

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na deonicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim putevima u BiH. Posebno se izdvajaju deonice koje prolaze kroz useke, kao i preko planinskih prevoja.

Savetuje se oprezniju vožnju, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima. Zimska oprema je obavezna.

Na auto-putu A-1 Sarajevo sever-Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Toku dana očekuje se pojačan promet vozila na putevima ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Foto: EPA Fehim Demir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track