DODIK OD IVANIĆA TRAŽI DA PODRŽI TRAMPA: Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose, podržati odluku o Jerusalimu
Foto: Zorana Jevtić

otvoreno

DODIK OD IVANIĆA TRAŽI DA PODRŽI TRAMPA: Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose, podržati odluku o Jerusalimu

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je pismo članu Predsedništva BiH iz RS Mladenu Ivaniću u kojem je zatražio da BiH, prilikom današnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN, podrži Izrael i američkog predsednika Donalda Trampa.

"Ceneći svu delikatnost višegodišnjeg problema između Izraela i Palestine, a u svetlu odluke predsednika SAD Donalda Trampa da diplomatsko predstavništvo SAD premesti u Jerusalim, tražim od Vas da kao član Predsedništva iz RS učinite sve da šef misije BiH pri UN ne podrži Rezoluciju, koja će se naći pred Generalnom skupštinom, a koja bi išla u pravcu odbacivanja odluke američkog predsednika", navodi se u pismu.

U pismu se između ostalog ističe da Republika Srpska i Izrael imaju prijateljske odnose i da bi trebalo zaustaviti bilo kakve diplomatske akcije BiH koje bi mogle da naruše to prijateljstvo, objavljeno je na sajtu ATV.

"U potpunosti razumemo složenost situacije na Bliskom istoku, i zalažemo se za mirno rešenje problema između Izraela i Palestine", naveo je Dodik u pismu.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija održaće danas, na zahtev arapskih i muslimanskih zemalja, hitnu vanrednu sednicu o nacrtu rezolucije kojom se SAD pozivaju da povuku odluku o priznanju Jerusalima za izraelsku prestonicu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track