Najnovije vesti

(VIDEO, FOTO) MAJKA HRABROST BILA BI DANAS PONOSNA NA SVOG NIDŽU: Svoj život Jelena je dala za sina, a on već na jesen kreće u školu! Evo kako danas izgleda!
Foto: Glas Srpske

Raste bez mame

(VIDEO, FOTO) MAJKA HRABROST BILA BI DANAS PONOSNA NA SVOG NIDŽU: Svoj život Jelena je dala za sina, a on već na jesen kreće u školu! Evo kako danas izgleda!

Bosna i Hercegovina

PRIJEDOR - Sin Jelene Trikić - Dunović, Majke Hrabrost iz Prijedora, Nikola (5) izrastao je u veselog dečaka krupnih smeđih očiju. U oktobru ove godine napuniće šest godina, te će na jesen možda krenuti u školu.

"Izuzetno je bistar. Krenuo je jesenas u vrtić i za samo dva dana zapamtio je svim drugarima imena i prezimena. Budući da deca mogu u školu sa pet godina i sedam meseci, a Nikola će imati šest godina u oktobru, možda krene i u školu, ali videćemo", kaže ponosni Nikolin otac, Goran Dunović. Navodi i da Nikola redovno posećuje majčin grob u Drvaru.

" Vodimo ga na groblje. On sada zna da mama nije sa nama i da je na nebu, još ne zna kako se sve to desilo. Međutim, vrlo brzo će i ostalog postati svestan. " – priča Goran.

foto: Printscreen Facebook

Sa osmehom koji pleni srce i veselim očima, Nikola sada svoje dečačke dane najradije provodi crtajući.

"Najviše volim da crtam i bojim plavom bojom. Imam puno drugara u vrtiću, volim vrtić, ali ne volim što moram rano da ustajem", kratko nam je ispričao Nikola ponosno pokazujući nove flomastere.

Otac Goran je zaposlen kao prosvetni radnik i da se trudi da Nikoli priušti bezbrižno detinjstvo.

"Nakon Jelenine smrti, ljudi su se javljali iz brojnih mesta, čak i Australije. Slali su mu igračke i poklone. Moja sestra iz Slovenije i sada mu šalje odeću", priča on.

Dodaje da je je manji interes javnosti, ali da im to sada i odgovara, jer ne moraju stalno da pričaju o najbolnijim trenucim u životu. Međutim, ono što najviše iznenađuje porodicu „Majke hrabrosti“ iz Prijedora jeste činjenica da njena žrtva nije dostojno obeležena u mestu gde je živela.

" Govorili su nam da će neku od ulica nazvati Jelena Trikić - Dunović, čak su spominjali da će i neko porodilište da dobije njeno ime. Izgleda da su političari to koristili za svoju promociju, jer nakon toliko godina nema nijedne ulice sa njenim imenom. Ja bih to voleo samo zbog nje, jer se ona toliko žrtvovala", ističe Goran.

Dodaje da i u Jeleninom rodnom Drvaru, nema natpisa koji podsećaju na nesebičnost Nikoline majke.

"Čuli smo da će biti otvoren vrtić u Drvaru i da će biti posvećen Jeleni, ali i da će možda imati naziv „Majka i dete“. Bilo bi lepo da ipak nosi njeno ime vrtić u mestu gde je ona rođena", smatra on i tvrdi da Jeleninu žrtvu nikada nije zloupotrebio.

"Samo želim da mi sin bude zdrav. Da izraste u poštenog čoveka i da završi školu, a ja ću ga podržati da postane ono što on bude želeo. Međutim, ako ostane ovako teška ekonomska situacija, ja ću ga prvi nagovarati da ode u inostrantvo", kaže on. Navodi da redovno posećuju Jelenine roditelje u Drvaru, i da se cela rodbina trudi kako Nikola ne bi ispaštao jer raste bez majke"

.

Ostvarila se kao majka

Jelena Trikić - Dunović (32) umrla je u novembru 2012. godine, 40 dana nakon što je rodila Nikolu. Izgubila je bitku sa opakom bolešću, rakom mozga. Ova bolast je nije sprečila da zauvek ostavi trag sebe. Odbila je lečenje hemoterapijom, jer je htela da se ostvari kao majka. Pored toga, što je u toku borbe sa rakom postala majka, Jelena je i diplomirala na Ekonomskom fakultetu. Zbog njene nesebičnosti i ogromne žrtve, dobila je naziv „Majka hrabrost“.

Kurir.rs/Blic/Bojana Majstorović

Foto printscreen Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...