DODIK VUČIĆU: Dan državnosti Srbije je praznik i u Srpskoj!
Foto: Beta/Miloš Miškov

svečano

DODIK VUČIĆU: Dan državnosti Srbije je praznik i u Srpskoj!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je danas odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića Ordenom Republike Srpske na ogrlici, čestitao je građanima Srbije Dan državnosti, ističući da se Sretenje kao praznik doživljava i u Republici Srpskoj.

Dodik je naglasio da odlikovanje Vučiću predstavlja izraz poštovanja za ono što je učinio za Republiku Srpsku, za razumevanje uslova u kojima Srpska postoji, za samopregoran rad kao premijera i predsednika Srbije da se odnosi poboljšaju i reše mnoga pitanja za obične ljude u mnogim oblastima, poput školstva, zdravstva...

foto: Beta/Miloš Miškov

"Republika Srpska ceni Vaš doprinos tome da je naša saradnja danas najbolja i vidljiva je na mnogim projektima koji su realizovani, ali je važnije reći da najviše znači ona dobrodošlica koju ovde osjećamo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH", rekao je Dodik dodeljujući orden Vučiću u Beogradu.

foto: Beta/Miloš Miškov

Vučić je zahvalio na Ordenu Republike Srpske na ogrlici, istakavši da je to za njega velika čast, ali i obaveza i odgovornost. Izrazio je nadu da će opravdati veličanstveno priznanje koje mu je dodeljeno i da se Republika Srpska nikada neće pokajati zbog toga. On je poručio da će dati sve od seba da pomogne Republici Srpskoj na svaki način i u ljudskom smislu, a u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Prihvatio sam orden zato što znam da mnogo toga moramo da učinimo i za naš narod u Republici Srpskoj", rekao je Vučić i podsetio na to da su odnosi Srpske i Srbije odlični, istakavši da još mnogo toga može da se napravi u svim sferama života.

"Ponosan sam na odnos koji ni na koji način ne ugrožava ni BiH, ni bilo koga drugog u regionu. Ponosan sam na odnos ljudi. To je odnos Republike Srpske i Srbije u kom nema nikakve trzavice, niti ljubomore, niti sukoba i svađa, kao što je to uvek bilo među Srbima, dodao je Vučić.

Kurir.rs/Oslobođenje.ba

Foto: Beta/Miloš Miškov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) STIGLI PREDSEDNIK I PATRIJARH! Na proslavu Dana državnosti stigao državni i crkveni vrh

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja