PRETUKLI DILERA I SNIMALI GA GOLOG: Četvorica u Sarajevu osuđeni na 16 i po godina robije
Foto: Avaz.ba

PRESUDA

PRETUKLI DILERA I SNIMALI GA GOLOG: Četvorica u Sarajevu osuđeni na 16 i po godina robije

Bosna i Hercegovina -

Sudija Opštinskog suda u Sarajevu, osudio je Sauda Nišića, Almira Šeraka, Bajru Burekovića i Kenana Gazibaru na ukupno 16 i po godina zatvora zbog otmice i premlaćivanja Mirhada Šehića u decembru 2016. godine.

Nišić, Bureković i Šerak osuđeni su na po četiri i po godine zatvora, dok je Gazibara osuđen na tri godine. On nije ranije osuđivan, za razliku od ostatka optuženih.

Prema navodima optužnice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Nišić je sa Šerakom, Burekovićem i Gazibarom 14. decembra 2016. godine oteo Šehića. Šerak je tog dana pozvao Šehića u svoj stan na Bosanskom putu u Ilijašu te ga je prisilio da sa sebe skine odeću. Potom ga je fotografirao i maltretirao kako bi priznao za koga prodaje drogu. Posle je pozvao i svoje prijatelje Nišića, Burekovića i Gazibaru pa su svi zajedno šakama udarali Šehića kako bi ga prisilili da prizna za koga radi. Čak su mu oteli moblini telefon i 35 KM.

Potom su ga smestili na zadnje sedište “golfa 6”. Maskirali su ga, stavivši mu na glavu kapuljaču i ćebe, a Nišić i Gazibara udarali su ga tokom vožnje šakama u predelu potiljka sve dok nisu došli do kuće Dine Đelkića u ulici Branilaca Zlatišta, opština Centar. U putu su mu pretili da će ga obesiti o kabl i da mu pomoći nema. Zatvorili su ga u kući, tražeći i dalje da kaže za koga radi. Nastavili su da ga psihički i fizički zlostavljaju.

Šehić je zadobio višestruke povrede glave, vrata, grudnog koša. U jednom momentu, Šehić je iskoristio nepažnju nasilnika te je zaključao vrata sobe u kojoj se nalazio, a zatim je iskočio kroz prozor i otrčao do prve kuće, gde je zamolio ukućane da pozovu policiju.

Saud Nišić dobro je poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim delima. Trenutno mu se sudi u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog pomaganja Sanjinu Sefiću, koji je “golfom” usmrtio dve devojke u Sarajevu. Almir Šerak i Bajro Bureković, takođe su hapšeni više puta.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track