IMA SE, MOŽE SE: Evo koliko zarađuju političari u BiH
Foto: Profimedia

Bahato!

IMA SE, MOŽE SE: Evo koliko zarađuju političari u BiH

Bosna i Hercegovina -

Prema poslednjim službenim objavljenim podacima, izvršna vlast u BiH zarađuje ogromne svote. Zakonodavna i veće.

Mesečno član Predsedništva BiH u proseku zaradi 3.091 evra.

Oni ne znaju šta je glad, a nakon što su objavljene plate predsednika u regiji, prostim okom je uočljivo da je po zvaničnim mesečnim primanjima najsiromašniji srbijanski predsednik, piše N1.

Članovi predsedništva BiH su u gornjoj polovini, a njihova primanja u odnosu na prosečna u zemlji su čak 700 odsto veća! Kada se saberu tri plate, mesečno se za članove predsedništva izdvaja 9.273 evra, piše N1.

Kada se pogledaju podaci nevladinog sektora i Centralne izborne komisije, mnoge ne čudi što se već uveliko priča da je predizborna kampanja počela.

Iako su gotovo svakog dana oni vest dana, zapravo je od člana Predsedništva BiH isplativije biti državni parlamentarac. Njihova primanja su između 4.800 i 6.500 KM (2.400 do 3.200 evra).

Poslanici u Parlamentu Federacije BiH zarađuju u proseku 3.267 KM, a u NS RS između 1.800 i 2.500 KM.

Predsedavajući Saveta ministara BiH inkasira oko 5.000 KM, a ministri u Savetu ministara od 4.500 KM do 4.900 KM.

Spisak po nivoima vlasti je dug, a za to vreme neki drugi na hladnoći čekaju bolje dane. Sudeći po trajanju dosadašnjeg boravka na otvorenom.

Četvorotočkaš od 200 hiljada maraka nabavio je Mladen Ivanić 2016. godine, a godinu pre za Čovićev prevoz inicijalno su se potrošile 142 hiljade KM.

Izetbegovićev automobil poznat je postao po generalnoj direktorki Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Službena luksuzna vozila imaju gotovo svi, od kantonalnog ministra pa na gore.

Kurir.rs/N1

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track