BRZI KONKURS ZA NEZAPOSLENE U BiH: Na njega se nije javio skoro niko, jer je trajao rekordno kratko
Foto: Profimedia

obmana

BRZI KONKURS ZA NEZAPOSLENE U BiH: Na njega se nije javio skoro niko, jer je trajao rekordno kratko

Bosna i Hercegovina -

Svi oni koji se želeli da se jave na javni poziv za sufinansiranje samozapošljavanja u 2018. u BiH zakasnili su i to samo ako su računar uključili minut nakon otvaranja javnog poziva.

Federalni zavod za zapošljavanje Bosne i Hercegovine ovih je dana jako razljutio nezaposlene i poslodavce. I to javnim pozivom za Program sufinansiranje samozapošljavanja u 2018. Problem nije bio u samom javnom pozivu nego u dužini njegovog trajanja.

Naime, javni poziv Zavod je otvoren u sredu u 8 sati ujutro, a zatvorio svega minut kasnije. Dakle, svi oni koji su se želeli da se prijave nakon tog minuta to nisu mogli i to uz obrazloženje da više nema novca.

Isto objašnjenje imali su i u samom Federalnom zavodu u kom su rekli da je

problem u velikom interesu i ograničenosti sredstava.

“Tokom ove godine Javni poziv će biti objavljen još dva puta tako da će sve osobe koje danas nisu mogle da apliciraju imati priliku da to učine još dva puta tokom godine. Proces apliciranja i realizacija programa su apsolutno transparentni”, pojasnili su u zavodu navodeći kako na svojim stranicama odmah objavljuju rezultate javnog poziva.

Zavod je dosada objavio tri javna poziva teška 40 miliona konvertibilnih maraka. Cilj im je da zaposle najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH. Zavod kroz njih sufinansira prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja, piše Klix.ba

Inače, slična situacija sa istim konkursom dogodila se i lani. Samo je tada konkurs trajao nešto duže – čak osam minuta!

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track