(VIDEO) KATASTROFA U PRIJEDORU: Deka Željko (80) spava u kolima jer mu je kuća pod vodom!
Foto: Printscreen/ Youtube

POPLAVE

(VIDEO) KATASTROFA U PRIJEDORU: Deka Željko (80) spava u kolima jer mu je kuća pod vodom!

Bosna i Hercegovina -

Prema podacima Civilne zaštite grada Prijedora vodostaj reke Sane je u blagom opadanju i po informacijama iz Sanskog Mosta očekivanja su da će i dalje opadati.

No, ta informacija ne znači mnogo Željku Đuriću, iz naselja Raškovac kod Prijedora, kojem je voda ušla u kuću u noćnim satima.

"Navikao sam kao i pre, ono prvi put kad je bilo, kad sam gazio vodu do pasa. Po noći je nešto lupilo, odem u kuhinju, a ono pali frižideri. Kad sam ustao s kreveta, do kolena u vodi. Uspeo sam da se izvučem da ne budem mokar pa nekako će biti. Sana polako opada, evo i kamenčića ovde, bili su u vodi, ali ide pomalo i ona se vraća, a to pomalo će biti tri četiri dana, a ja u kuću neću moći ni za osam dana", kazao je on.

Đurić je privremeni smeštaj pronašao u automobilu.

"U njemu mi je fino, imam dva ćebeta i dva jorgana i uzeo sam dva jastuka na pijaci. Sad mi je fino. Izdržaću, a ako ne izdržim, imam 80 godina. Nekako će da bude. Šta ću, moram, viša sila", tešio se Đurić.

Na području grada Prijedora poplavljeno je oko 100 kuća i velike površine obradivog zemljišta u naseljima Raškovac, Brezičani i Gomjenica, a prekinuta je i komunikacija naselja Bišćani s gradom zbog plavljenja puta.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković medijima je juče izjavu o situaciji u Prijedoru, nakon izlivanja reke Sane, dao u blizini poplavljenog područja kod gradskog mosta.

"Šteta koja je nastala postoji, ali ona nije u znatnoj meri kao što je bila 2014. godine", rekao je on i dodao da bi poplavljeni prostor bio veći da tokom prošlih godina nisu izrađeni nasipi na pojedinim područjima koja su ranije plavljena.

Na pitanje zašto nisu završeni radovi na regulaciji reke Sane u naselju Gomjenica, koja je izašla iz svog korita i koja predstavlja opasnost za veliki broj stambenih objekata, odgovorio je da nisu urađeni zbog nerešenih imovinskih odnosa.

Kurir.rs/ Radio Sarejevo.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track