POLICAJCI OPLJAČKALI KOMBI SA NOVCEM: Specijalcima iz BiH 40  godina robije
Foto: Profimedia

presuda

POLICAJCI OPLJAČKALI KOMBI SA NOVCEM: Specijalcima iz BiH 40 godina robije

Bosna i Hercegovina -

Bivši specijalci MUP RS Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, kao i civil Oleg Banda, osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 40 godina zatvora zbog pljačke 616.548 KM iz blindiranog kombija "Sektor sekjuritija" na auto-putu Banjaluka-Gradiška.

Nakon ponovljenog suđenja Malić, Paraš i Popović oglašeni su krivim za razbojništvo i nedozvoljeno posedovanja oružja i osuđeni na jedinstvene kazne od po 10 i po godina zatvora, dok je Banda osuđen na osam i po godina. Osim kazne zatvora sud je obavezao optužene da solidarno plate 543.204 KM protivpravno stečene koristi.

Svi su oglašeni krivim da su 22. septembra 2015. na auto-putu Banjaluka-Gradiška "audijem A6" presreli kolonu vozila, koja je u Zagreb prevozila novac Unikredit banke. Pucajući iz automatskih pušaka i uz pretnju "zoljom" razbojnici su naterali obezbeđenje da otvori kombi i da im preda magnetni ključ sigurnosnih kofera iz kojih su uzeli 616.548 KM, a tom prilikom ranjen je radnik "Sektor sejkuritija" Đurađ Bajić.

U presudi se navodi da su razbojništvo izvršili Malić, Paraš, Popović, Inđić i Banda, koji je u pljački bio vozač "audija". Janjuz je razbojnicima pružao logističku podršku, tako što im je obezbedio prenoćište i skrivao oružje i automobil.

Kuzmić je imao ulogu "tipera" i na dan pljačke Popoviću je poslao SMS poruku: "Ljubavi, krenula sam!", što je bio znak da je transport s novcem iz Banjaluke krenuo prema Zagrebu.

Konvoj, u kome su bila dva blindirana kombija i "reno klio" presreli su u Cerovljanima kod Gradiške nakon što je na blindiranom vozilu s novcem, iz neobjašnjivih razloga, pukla guma. Pošto se zaustavio na putu, ispred njega je stao "audi" sa maskiranim razbojnicima. Dvojica su odmah iz automatskih pušaka zapucala u šoferšajbnu kombija, dok su druga dvojica savladala radnike "Sektora" koji su se kao pratnja nalazili u "renou". Drugo blindirano vozilo, koje je bilo ispred kombija s novcem, posle pucanja gume je odmaklo nekoliko stotina metara. Nakon pljačke pobegli su prema Kozari.

Kurir.rs/Novosti

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track