Najnovije vesti

SRBI IZ SOMBORA I RUME POHAPŠENI U BANJALUCI: Dok su žene gatale ukućanima, muškarci krali zlato i novac
Foto: Avaz.ba

AKCIJA KORAL

SRBI IZ SOMBORA I RUME POHAPŠENI U BANJALUCI: Dok su žene gatale ukućanima, muškarci krali zlato i novac

Bosna i Hercegovina

Banjalučka policija uhapsila je u akciji "Koral" šest državljana Srbije zbog serije krađa. Privedeni su Duško N. (23) i Katica J. (52) iz Sombora, Medena P. (20), Snježana N. (32), Miroslav J. (31) i Savica P. (28) iz Rume.

Krađe i teške krađe izvedene su uglavnom na području Banje Luke, Prnjavora, Laktaša i Čelinca. U periodu od 1. januara do 23. marta evidentirano je deset krivičnih dela, s tim što je još jedno zabeleženo na području Policijske uprave Mrkonjić-Grad, a dva na području PU Bosanska Gradiška.

Uhapšeni se sumnjiče da su dolazili do kuća i da su, ako primete da nema vlasnika, obijali prozore ili ulazna vrata, ulazili i krali novac, zlatni nakit i oružje.

"U slučajevima kad primete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine, kao i prodaje odevnih i lekovitih predmeta. Kada ih vlasnik pusti u kuću, žene, uz prethodni dogovor, zapričavaju ukućane, dok jedan od osumnjičenih, uz izgovor da mora u toalet, iskoristi nepažnju i ukrade novac i zlatni nakit", navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Osumnjičeni su ukradene pare trošili, a zlato preprodavali u zlatarama. Ukupna šteta pričinjena ovim krivičnim delima iznosi više od 6.000 evra (skoro 12.500 KM).

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...