(VIDEO) JAVNI INCIDENT ČELNIKA BiH U SKOPLJU: Izetbegović i Čović se sporečkali pred Donaldom Tuskom
Foto: Youtube screnshot/TVn1

zbog pelješkog mosta

(VIDEO) JAVNI INCIDENT ČELNIKA BiH U SKOPLJU: Izetbegović i Čović se sporečkali pred Donaldom Tuskom

Bosna i Hercegovina -

Situacja u kojoj se nalazi BiH definitivno više nikoga ne treba da iznenađuje ili čudi. Takva je jer je vode političari sposobni samo za skandale, pa i pred najvišim zvaničnicima EU, prenosi TV1.

Tako je bilo i na obraćanju javnosti nakon sastanka članova Predsedništva sa predsednikom Evropskog veća Donaldom Tuskom (u Skoplju). U središtu skandaloznog ponašanja dugogodišnji partneri – Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Zasenili su i posetu i njen značaj.

Skandalozno ponašanje tokom obraćanja medijima započeo je predsedavajući. Naravno – gorućom pričom proteklih dana o izgradnji Pelješkog mosta.

"Zamolio sam Taska da nam pomogne da nađemo obostrano prihvatljivo rešenje za izgradnju Pelješkog mosta. Ono koje će zadovoljiti i hrvatske interese, ali i bosanska prava po UNKLUS-u, ništa ni više ni manje od toga", kazao je Izetbegović.

Kada je došao na red, Čović je nastavio skandal. Naravno, dajući punu podršku Hrvatskoj. To je, kaže pitanje suseda, a ne BiH, te da je to jasan stav u svim institucijama BiH, kao i da je izgradnja interes juga BiH.

"Nadam se da ćemo se mi vrlo brzo razumeti u BiH, da se o ovako osetljivim stvarima sa našim susedima prvo dogovorimo u institucijama BiH, pa da onda izlazimo u javnost, sa pojedinačnim stajalištima, privatnim i stranačkim kao takvim. Isprika što smo malo vas zamorili time", rekao je Čović.

Pojasnio je Čović i da su razlike plod izborne kampanje. Jasna je to poruka – dugogodišnji partneri se ovako i ponašaju samo zbog ličnih i stranačkih interesa. A kada je došao red na Taska da govori, skandal je kulminirao, jer je usledio verbalni duel dva predstavnika BiH. "Bespotrebno uvaljuješ čoveka. (…) Da ga ispratim dok govori…"

"Dobra ideja, to bi mi mogao biti novi nadimak. `Gospodin konsenzus`. Sviđa mi se", odgovorio je Tusk. Očigledno zbunjenom zvaničniku EU nije bilo najjasnije šta se događa između Čovića i Izetbegovića.

Kurir.rs/sveosrpskoj.com

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track